Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Vinderrapport: Vegvisir Race var herre(fed) sejlads med op til 18 m/sek.

Fra Marstal gik turen med spiler tværs gennem den vestlige Østersø til Rødby. Det gav fede surfture, fortæller første båd i mål på stor bane Martin Meredin, der sejlede med sin far Ole i X-43.

Af Troels Lykke |

Her fortæller Martin Meredin fra Kalundborg, der sejlede i X-43 med sin far, Ole. De sejlede den 210 sømil lange og største bane i Vegvisir. Det tog 31 timer og 22 minutter.

På præmietid slog de Henrik Jørgensen og Jan Hansen i en X 4.3, der også var i deres løb. Kasper Wedersøe og Allan Kierkegaard i X-332 vandt samlet på banen. 

Martin Meredin fortæller til minbaad.dk:

Vi ankom onsdag til Nykøbing i Guldborgsund til et super hold af frivillige hjælpere.

Her var hygge på kajen torsdag formiddag med skippermøde og vejrbriefing kl. 14 på storskærm. Herefter ud til startlinjen, som publikum havde fuldt udsyn til fra den lange mole.  

Det var en fin tur ud gennem Guldbordsund med mange kursændringer og springende vind. 

Guldborgsundbroen åben i flere timer

Guldborgbroen var åbent i flere timer, super når man kapsejler! Mørket faldt på i smålandsfarvandet, hvor øerne Fejø, Femø, Vejrø, Agersø, og Omø på forskellig måde indgik i banen. 

Efter Omø på kryds til Langeland Nord med tiltagende vind efter Rudkøbing 8-10 m/s. 

Kryds ud til Marstal her 10-13 m/s med kort pause gennem Marstal-løbet (for motor, da vi bakkede fri af sandbanke, det blev noteret og var lovligt) inden vi og båden blev testet i 12-18 m/s.

Her tog vi storsejl ned for at undgå skader og sejlede videre på krydsfok. X-43 er virkelig en stiv båd, og 100% tør om læ, skønt i sådanne vejrforhold. 

Fede surfture fra Marstal til Rødby

Efter runding af bøje 10 sømil syd for Marstal gik turen med spiler tværs gennem den vestlige Østersø til Rødby. Dette ben bød på nogle fede surfture ned af lange bølger. Vi topper ved 15 knob. 

Ved Rødby fredag kl. 17, og der tages hul på andet døgn med friskt kryds i 12-16 m/s med kurs mod nordvest og ind i smålandsfarvandet igen. 

Mulighed for spilersejlads, men energien var knap, og de omkringliggende både bl.a.  tysk JPK 38 tog også en slapper. 

Åbner bro via mobil

Anløb Guldbordsund kl 00.20 med broåbning via mobiltelefon. Rolig tur ind mod Nykøbing Falster, hvor vi tog Line Honours på stor bane kl 01.52

En tiltrængt varm suppe og så tid til at få sovet. Tak til alle i Guldborgsund for et super arrangement.

Ole og Martin Meredin fra Kalundborg drikker champagne på deres X-43. Foto: Vegvisir

Ole og Martin Meredin fra Kalundborg Sejlklub surfede løs i deres X-43.

Kasper Wedersøe og Allan Kierkegaard havde god fart i X-332 og vandt over alt i doublehand på præmietid på stor bane. Foto: Martin Meridin.

Se resultater for hele Vegvisir

content-loader
content-loader
content-loader