minbaad.dk
tirsdag 18. december

Skipper Trine Palludan og gasterne Josefine Boel, Tina Schmidt Gramkov, Anne Sofie Munk-Hansen og Helle Ørum Ryhding er nu klar til finalen i Champions League. Foto: Sailing Champions League

KDY-kvinder i Champions League-finalen efter aggressiv sejlads

Med en ottendeplads er det første danske hold klar til finalesejladserne. Der blev kæmpet hårdt i Italien, hvor et hjemmebanehold løb med sejren.

Kapsejlads | 04-06-2018 14:19 | Af  Sara Sulkjær

Høj sol og 4-5 sekundmeter var på programmet i Italien, da den første af to semifinaler i Champions League i weekenden blev afholdt.

En semifinale, der resulterede i en finaleplads til KDY's rene pigehold. Med en samlet ottendeplads blev kvinderne samtidig det bedste nordiske hold på Sardinien. 

Tyvstart og luffeduel koster

Teamet lå ellers helt i front efter torsdagens indledende sejladser, men en tyvstart og en voldsom luffe-duel blev dyr. 

- Det har været tætte sejladser med både mulighed for comebacks, men også det modsatte. Der blev sejlet aggressivt - på en god måde - dog med opfordringer undervejs til at passe bedre på bådene, forklarer gast Josefine Boel til Sejlsportsligaen.

Bedst fra sejladserne slap i stedet det italienske Circolo della Vela Bari, der slutter øverst på podiet med i alt 11 prikker i 18 sejladser. 

Aggressiv sejlads

Ifølge KDY-kvinderne selv er der da også fortsat mulighed for forbedringer, inden finalen sejles den 30. august til 2. september i Schweiz:

- Vi har lavet gode starter og krydsben, men heldigvis er der også plads til forbedringer, da vi stadig har en del af at lære på lænserne - både hvad angår fart, men særligt også at positionere sig rigtigt, skriver Josefine Boel  

Hellerup Sejlklub havde ligeledes et team med i semifinalen i Italien. En 19. plads var dog ikke nok til at udløse en finalebillet til teamet, hvor kun de 14 bedste er kvalificeret. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET