Gå til hoved-indhold
Småbåde
Humber 8m Offshore er ikke oprindeligt designet til søredning. Alligevel anvendes den af flere redningsstationer verden over. Foto: Baadhuset
Småbåde
Humber 8m Offshore er ikke oprindeligt designet til søredning. Alligevel anvendes den af flere redningsstationer verden over. Foto: Baadhuset
Småbåde
Humber 8m Offshore er ikke oprindeligt designet til søredning. Alligevel anvendes den af flere redningsstationer verden over. Foto: Baadhuset

Dansk Søredningsselskab i Lynetten får ny sej Humber RIB med store Suzuki-motorer

Med et højt fribord og høj næse kan Humbers offshorebåd, leveret af Baadhuset.dk i Beder, sejle i al slags vejr. Lynettens søredningsselskab i Øresund har netop bestilt båden, der leveres med miljørigtige Suzuki-motorer. Dansk Søredningsselskab viser båd på Boat Show.

Af Sara Sulkjær |

Som sejler bliver det nu endnu mere sikkert at færdes på Øresund. 

Det sker takket være en donation fra Dampskibsselskabet Norden A/S og Orients Fonden er det nemlig lykkes Dansk Søredningsselskab i Lynetten at føje en ny Humber 8m Offshore-båd til udstyrslisten. 

- Offshore-modellen er Humbers største model med det højeste fribord og en utrolig høj næse, så den kan gå ud i rigtig hårdt vejr. Ham bag roret stopper før båden, forklarer Henrik Bak fra Baadhuset, der har leveret den nye båd til redningsselskabet.

Brænder rent

Ikke kun lystsejlerne kan glæde sig over den nye redningsbåd. Også miljøet får gavn af nyerhvervelsen. På hækken sidder nemlig to helt nye Suzuki APX-motorer på hver 150 HK. En miljøbevidst motor, der brænder rent og sparer brændstof i forhold til konkurrenterne. 

Samtidig er driftsikkerheden i top, ligesom motoren er produceret med det såkaldte fly-by-wire-kontrolsystem:

- Når man skifter gear og giver gas, sidder der normalt fysiske kabler, men her går det i stedet gennem en computerboks, så det hele sker elektronisk. Det øger kontrollen, da man ikke skal rykke så hårdt i gearet, forklarer Henrik Bak til motorbaadsnyt.dk. 

Omkring 125.000 kroner må redningsselskabet lægge for hver af de to motorer, der er blandt de nyeste fra Suzuki-brandet.

Bruges i politiet

Til gengæld får de en endnu hurtigere båd. En båd, som i forvejen anvendes af flere udenlandske redningsselskaber, det engelske politi samt af dykkere, der ønsker en sikker båd uden den store komfort:

- Den er virkelig søstærk. Det er også derfor, at de her typer mennesker vælger den. Båden er bygget rå uden siddepladser og kan tåle at få nogle tæsk, garanterer Henrik Bak. 

Det bliver muligt at kigge nærmere på redningsbåden, når Danmarks største bådmesse, Boat Show i Fredericia, slår dørene op i slutningen af februar.

Her vil Dansk Søredningsselskab være tilstede med en stand, hvor Humber-båden, der har kostet mellem 650.-700.000 kr., blandt andet vil stå til udstilling.

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites