Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlere fra hele landet deltog i årets DH-DM, der blev sejlet i Juelsminde. Foto: Peter Brøgger

Succesen gentages: DH-DM 2020 er en realitet

90 både får næste år mulighed for at være på startlinjen, når danmarksmesterskabet for kølbåde sejles den 21. til 23. august i Juelsminde. Styregruppen er på vej med nye baner til sejlerne, mens format og pointgivning fra dette års DH-DM ligeledes er til debat.

Af Sara Sulkjær |

400 sejlere fordelt på 49 både var til start, da det mangfoldige DH-DM efter årtiers vinterhi atter blev vakt til live i Juelsminde i slutningen af august.

Et stævne, der blev så stor en succes, at styregruppen bestående af klubmedlemmer fra Juelsminde, Snaptun og Horsens nu har besluttet at gentage eventen:

- Vi har fået masser af positiv feedback på årets stævne, og elvom der altid er ting, der kan rettes til, var vi også selv ganske godt tilfredse med stævnet i år, understreger eventleder Tue S. Andersen, Snaptun Sejlklub, i en pressemeddelelse.

Sejlklubber og DS støtter

Det er første gang siden 1990'erne, at det er lykkes danske sejlere et genskabe danmarksmesterskabet for sejlbåde under DH-målereglen - og noget tyder på, at sejladsen ikke blot er en engangsforestilling:

- Da alle tre sejlklubber og Dansk Sejlunion bakkede op om at forsøge igen, var beslutningen relativ let, og vi har fastlagt næste års stævne til at blive afholdt fra torsdag den 21. til den 23. august 2020, forklarer Tue S. Andersen. 

Som i år vil stævnet ligeledes blive afviklet i Juelsminde, hvor formatet forventes at blive stort set som i august:

- Både sejlere, arrangører, baneleder og Dansk Sejlunion er kommet med input til, hvordan vi kan optimere stævnet. Vi arbejder nu med alle de gode idéer, så vi kan få et endnu bedre stævne stablet på benene næste år, forklarer formand for Juelsminde Sejlklub, Martin Frimer.

Ændringer på vej

Idéer, der blandt andet betyder, at sejlerne kan forvente nye baner, når starten går i 2020:

- Vi påregner, at formatet med banesejlads i to dage og distancesejlads én dag fastholdes, men kommer nok til at ændre lidt på udformningen af banerne, ligesom vi overvejer format og pointgivning på distancesejlads, så en enkelt dårlig sejlads ikke bliver afgørende for resultatet, afslutter Martin Frimer.

Styregruppen har sat et loft på 90 både til eventen og forventer, at tilmeldingen åbnes i starten af det nye år.

Følg med på stævnehjemmesiden samt på Facebook, hvor der løbende gives ny information om stævnet.

content-loader
content-loader
content-loader