Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Dansk Sejlunions bestyrelse ønsker at droppe kredsene

Kredsene skrives ud af Dansk Sejlunions vedtægter i et omfattende forslag, som sejlunionens bestyrelse fremlægger på generalforsamlingen i marts.

 

Af Troels lykke |

Kredsene er måske på vej ud af Dansk Sejlunions vedtægter.

Det er én blandt mange ændringer, der fremgår af et forslag, som Dansk Sejlunions bestyrelse sender til afstemning, når sejlunionen afholder generalforsamling i Middelfart lørdag den 23. marts.

I Dansk Sejlunions netop udsendte nyhedsbrev, KLUBLIV, gennemgår formand Line Markert en række af de mest markante justeringer, der indgår i forslaget, fortæller Dansk Sejlunion til minbaad.dk.

Og her springer det i øjnene, at de 13 kredse ikke længere skal være en del af vedtægterne, hvis det står til bestyrelsen.

Friere rammer for lokalt samarbejde
"Vi vil gerne give de lokale og regionale samarbejdsrelationer friere rammer," skriver Line Markert i sin formandsblog.

 "Derfor foreslår vi nu, at kredsene skrives ud af Dansk Sejlunions vedtægter. Den enkelte kreds bliver "herre i eget hus" og kan frit beslutte, om den vil fortsætte i sin nuværende form eller måske nytænkes på tværs af eksisterende grænser.

Eller måske helt nedlægges - status i dag er, at flere kredse kører på meget lavt blus," skriver hun videre.

Markert understreger, at "bestyrelsen fuldt ud støtter op om de værdifulde lokale og regionale relationer, som kredsene står for, og som har stor betydning for mange klubber." 

"Det afgørende er, at relationer mellem klubber styrkes i de former og rammer, der er mest værdiskabende for de lokale og regionale miljøer og for den enkelte klub. Disse samarbejder vil Dansk Sejlunion stadig gerne støtte og bakke op om, da de er afgørende for udviklingen af sejlsporten," forklarer formanden.

Kredsenes rolle har ændret sig
Tidligere var kredsene helt centrale i Dansk Sejlunions opbygning. Det var kredsene, der valgte medlemmerne til sejlunionens bestyrelse, men det blev ændret for flere år siden, og siden da har kredsenes rolle i endnu højere grad handlet om regionale samarbejder mellem klubberne.

Om formiddagen forud for Dansk Sejlunions generalforsamling den 23. marts inviterer bestyrelsen til åben debat om lokalt og regionalt samarbejde mellem klubberne, blandt andet set i lyset af en fremtid, hvor kredsene måske ikke længere eksisterer i deres nuværende form.   

Læs hele Line Markerts formandsblog om vedtægtsændringer her.    

Frivillig bådfører på en RIB under America's Cup i New Zealand?

Kom tæt på begivenheden, når de foilende enkeltskrogsbåde, svæver over vandet i 2021 i Auckland. Royal New Zealand Yacht Squadron søger bådfører.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Kapløb søndag: Kl. 17.00 frigives 450 startnumre til Silverrudder

Går alt som ventet, bliver der kamp om pladserne, når tilmeldingen til 2019-udgaven af verdens største solosejlads åbner søndag kl. 17.00. Forhåbentlig er markedet ikke mættet for solosejladser, fortæller stævneleder Ole Ingemann i interview med minbaad.dk.

Links til andre sites