Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der vil være stor variation i afviklingen af sejladserne, som både byder på op/ned baner og distancesejlads. Foto: DH-DM.

Halvdelen af startnumrene solgt til DM for både med DH-mål

Den nye kapsejlads er kommet flyvende fra start, efter at en tredjedel af pladserne forsvandt på elleve minutter. Der sejles på forskellige baner, når mesterskabet skydes i gang den 30. august.

Af Maria Ravn Jürgensen |

De tre østjyske sejlklubber i Juelsminde, Snaptun og Horsens har iværksat et tæt samarbejde om et nyt tiltag indenfor dansk sejlsport.

Fra den 30. august til 1. september 2019 er de tre klubber nemlig vært ved Dansk Mesterskab for både efter DH. En kapsejlads, som er nytænkende, og allerede fra første år har fået officiel DM-status.

Et nyt koncept

Det bliver Juelsminde Sejlklub, som ligger havn og vand til kapsejladsen, men klubben er i tæt samarbejde med Snaptun og Horsens, som ligger tæt på Juelsminde.

Selvom det er DM for ikke-klassebåde er klassebåde også velkomne, oplyser arrangørerne bag, som Minbaad.dk har talt med:

- Idéen bag konceptet er, 'hvem er god i Danmark?', fortæller eventleder Tue S. Andersen.

Alle både med gyldigt målerbrev kan deltage. Efter tilmeldingsfristens udløb vil de tilmeldte både blive inddelt i tre grupper af Dansk Sejlunions DH-eksperter, hvor der efter endte sejladser kåres en officiel Danmarksmester i hver gruppe.

Over halvdelen er solgt

Tilmeldingen til stævnet er netop åbnet, og 35 af de 60 pladser er blevet revet væk.

- På elleve minutter blev en tredjedel af pladserne solgt. At der er så mange både, der deltager, er fantastisk, fortæller Tue S. Andersen.

Ved tilmelding inden den 1. juni 2019 er det muligt at få Early Bird-pladser, hvor der kan spares penge i forhold til Normal Entry-pladserne eller Late Entry, hvis tilmeldingen sker senere end den 1. juni 2019.

Hygge på land

På vandet vil sejladserne være præget af variation. Fredag bliver der sejlet op-/ned-baner, lørdag er en distancesejlads rundt om Endelave på 28 sømil med omvendt respitstart på progammet, og søndag bliver sejladserne atter gennemført på op-/ned-bane.

Det er ikke kun på vandet, der er fuld gang i den, men ligeledes på land hvor der efter dagens sejladser er moleøl, sejlerret og gallamiddag lørdag aften.

Der er altså nok at komme efter, når guldet skal uddeles til Danmarks første DH-DM. Tilmeldingen foretages her.

content-loader
content-loader
content-loader