Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ullman Sails bliver sponsor for AFI 2Stars nye søstersejlads for solosejlere. Foto: AFI 2Star

Danmarks nye solosejlads i Aarhus er døbt Ullman Sails 1Star Race

Sejladsen, der lægger sig op ad den populære AFI 2Star Race, har nu navnesponsoren i hus. Sidst i september skydes dagssejladsen for solosejlere i gang for første gang. Sponsoren er den lokale sejlmager Ullman Sails på havnen i Aarhus.

Af Sara Sulkjær |

Når arrangørerne af AFI 2Star om få uger sender indbydelsen til deres nye singlehand-satsning mod landets solosejlere, bliver det med navnet 'Ullman Sails 1Star Race' som overskrift.

Sejlloftet og Aarhus Sejlklub, der står bag solosejladsen, har således indgået et samarbejde. De to parter har i forvejen et indgående kendskab til hinanden, da Ullman Sails er en vigtig spiller for AFI 2Star-sejladsen, ligesom de udgør en fast støtte til Aarhus Sejlklubs ungdomsafdeling og sejlerskole.

- Det er kun naturligt, at vi udvider samarbejdet, forklarer Lars Bo, Ullman Sails, i en pressemeddelelse.

Alternativ rute ved dårligt vejr

Omkring 35 sømil skal de forhåbentligt 15-30 deltagere tilbagelægge i sejladsen, der har sin start i Aarhus Havn ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvorefter kursen sættes mod Tunø, som rundes, og retur med måltagning ved Aarhus.

- Er vejrforholdene imod os, vil vi have en alternativ rute klar, som går ind i Aarhus Bugt. Omkring sikkerhed og deltagende både vil det afsøges, hvorvidt World Sailing Offshore Special Regulations Cat 4 kan benyttes, forklarer Kenneth Meier-Andersen, Aarhus Sejlklub.

Allerede fredag aften kan deltagerne gå ombord i det uformelle program. Her åbner bureauet, grillen tændes, og der anrettes en lækker salatbuffet for de ankomne. 

Når sejlerne atter slår øjnene op, venter en fin morgenmad, hvorefter deltagerne kan se frem til en velfortjent moleøl og efterfølgende festmiddag på en nærliggende restaurant efter kapsejladsen. En festmiddag, der desuden kan nydes med hustru, kæreste eller ven, da det er muligt at tilkøbe en ekstra plads. 

Silverrudder-deltagere får rabat

Ikke kun de lokale restauranter og sejllofter kan se frem til et samarbejde med det nye kapsejladskoncept. Også verdens største singlehand-sejlads, Silverrudder ved Svendborg, er på arrangørernes partner-liste: 

Erfaringsudveksling og koordinering står her som de overskyggende temaer, ligesom Silverrudder-deltagerne kan se frem til en rabat på deltagergebyret til Ullman Sails 1Star Race, som Minbaad.dk ligeledes kunne fortælle det tidligere på ugen, samt fri havneplads i Aarhus i ugen op til sejladsen.

content-loader
content-loader
content-loader