Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Som det kendes fra flere solosejladser, konkurreres ligeledes efter de internationale søvejsregler i Alene Rundt i Øhavet. Foto: Mads Groth
Kapsejlads
Hvordan banekortet til 2019-sejladsen præcist udformes, afsløres først ved skippermødet lørdag morgen. Foto: Mads Groth

Mange kursændringer vil udfordre solosejlerne i Alene Rundt i Øhavet

Deltagerne skal holde øjnene åbne under singlehand-sejladsen, der sejles i Det Sydfynske Øhav med start og mål i Rantzausminde. Hele fire øer må rundes på seks-otte timer. Tilmelding fortsat mulig.

Af Sara Sulkjær |

Drejø, Skarø, Avernakø og Bjørnø. Fire øer, der alle rundes, når solosejladsen Alene Rundt i Øhavet for anden gang skydes i gang den 11. maj. 

Kursændringer og hyppige sejlskift er derfor en del af pakken for årets deltagere, der efter at have krydset startlinjen ved Rantzausminde Lystbådehavn nøjsomt må navigere de omkring 30 sømil i øhavet: 

- Idet der sejles på kryds og tværs mellem øerne, er der rig mulighed for en smuk tur i et fantastisk farvand og samtidig udfordring, da der ikke sejles ret længe ad gangen på samme kurs, forklarer den lokale Svendborg-sejler Mads Groth, som selv deltager i sin X-79.

Overskuelig træningsdag

For solosejlere, der har sikret sig et startnummer i den populære Silverrudder-event, er kursen sat mod en god og overskuelig træningsdag på seks-otte timer, mens tursejleren i højere grad kan nyde den smukke natur, der findes i området:

- Hygge-sejleren har måske mere tid til at se, hvad der gemmer sig af ankerbugte, landskab og så videre rundt om næste pynt, fortæller Groth til Minbaad.dk.

Med forhåbentligt 15-20 navne på deltagerlisten satser arrangørerne fra Svendborg Sunds Sejlklub på, at et bredt udsnit af landets bådejere har mulighed for at sætte et sejlerkryds i kalenderen næste lørdag:

- Det vil nok primært være lokale med en god blanding af kapsejlere og sejlere, der vil ud og have en god tur og en kop kaffe undervejs, men alle er velkomne, understreger Groth.

Banen offentliggøres ved skippermøde

Inden kaffen tages ombord, og sejlerne sætter kurs mod starten, venter traditionen tro et skippermøde på land. 

Først her oplyses det, hvorledes banen skal sejles, ligesom det bliver muligt at synkronisere ure, da hver deltagerbåd får sit eget unikke starttidspunkt, udregnet efter DH-mål.

Dagen efter, søndag den 12. maj, kan solosejlerne få yderligere 30 sømil under kølen. Denne gang sammen med en hel besætning, når den traditionsrige distancesejlads Tåsinge Rundt skydes i gang.

Læs mere og tilmeld dig Alene Rundt i Øhavet her, hvor du desuden kan finde oplysninger om Tåsinge Rundt.

content-loader
content-loader
content-loader