Gå til hoved-indhold
Kapsejladslicens er ikke påkrævet i One Star Challenge.Kapsejlads
Kapsejladslicens er ikke påkrævet i One Star Challenge.

Ny solosejlads i DK – 100 både skal sejle 106 sømil

One Star Challenge skal udfordre singlehand-sejlere. Køge Sejklub står bag sejladsen, som vil gå rundt om Møn med start og mål i Køge.

Af Sara Sulkjær |

En helt nye distancesejlads, One Star Challenge, ser nu dagens lys. Som det ses i Silverrudder, vil denne sejlads ligeledes blive sejlet efter søvejsreglerne og uden specielle mærker, som skal rundes undervejs.  

’Shore-crew’ skal assistere  

Den i alt 106 sømil lange sejlads vil gå rundt om Møn med start i Køge, hvorefter turen går gennem Bøgestrømmen, under Dronning Alexandrines bro og Farøbroerne, via Grønsund ud i Østersøen. 

Slutspurten sættes ind over den danske Biscay, og sejladsen ender med måltagning, når sejlerne atter når Køge.

Undervejs er det, modsat Silverrudder, et krav, at deltageren har forbindelse til et såkaldt ’shore-crew’, som blandt andet skal assistere med vejrmeldinger og vejledning.

- Sikkerheden er i top og sejlerne kan undervejs følges i samarbejde med Keep Sailing, lover arrangørerne desuden i en pressemeddelelse. 

Hurtig tilmelding

Starten til One Star Challenge går første gang fredag kl. 10.00, 26. maj 2017 – og der er kun 100 pladser, så det gælder om at være hurtig ved tilmeldingstasterne.

Se mere og tilmeld dig her
content-loader
content-loader
content-loader