Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Racerkører Kevin Magnussen (t.v.), fotograf Anders-Christian Dahl, journalist og tilrettelægger Jacob Hammerholt samt skipper Emil Beha tilbragte i starten af september 24 timer på Havana. Imens måtte resten af Beha-familien indlogeres på et nærliggende hotel. Foto: Jacob Hammerholt / Facebook
Kort Nyt
- Jeg skulle ikke bede dem om at snakke om et bestemt emne eller ’instruere’ dem i noget. Det klarede de helt selv, så jeg kunne koncentrere mig om ikke at blive søsyg, som jeg ret let kan blive, fortæller journalist Jacob Hammerholt om optagelserne til TV2-programmmet. Foto: Jacob Hammerholt

Emil Beha inviterer racerkører Kevin Magnussen ombord på Havana i ny TV-serie

- Kemien mellem de to var fantastisk, fortæller TV 2's tilrettelægger Jacob Hammerholt til Minbaad.dk. På 24 timer sejlede besætningen 10-12 sømil til Castro Urdiales, hvor Havana under aftensmaden pludselig havde kurs mod skarpe klipper. Første afsnit vises på TV 2 Play lørdag.

Af Sara Sulkjær |

Seks sæsoner i den fornemmeste motorklasse. Det er status for Danmarks Formel 1-stjerne Kevin Magnussen, der i en ung alder formåede at skabe et navn på den internationale racing-scene.

Et navn, der leder ejermanden direkte ind i en travl og hektisk hverdag, hvor utallige rejsedage bliver en naturlig del af kalenderen.

Rejsedage, som Magnussen i perioder har valgt at bruge med tusindvis af danskere foran TV2-programmet 'Kurs mod fjerne kyster'.

Invitation modtaget med kyshånd

Her er hastigheden dalet fra de 300 km/t, som en F1-racers speedometer uden problemer kysser, til ti knob, og lynhurtige pit-stop forvandlet til flere dage lange reparationer og timelange snakke i cockpittet.

Alligevel er den velansete kører vild med programmet, konceptet og sejladsen.

Da Emil Beha i januar sender en videohilsen til Magnussen med en indbydelse til en sejltur på Havana, som en del af en kommende portrætserie om atleten, er den fartglade stjerne derfor ikke i tvivl.

Få minutter senere lander videosvaret i postkassen. Den populære racerkører kan med egne ord ikke forestille sig noget federe end en sejltur med den folkekære Havana-skipper.

Dermed er kursen sat, og en ny TV-serie med Emil Beha som uformel vært og med Kevin Magnussen som uhøjtidelig gæst ser dagens lys.

Jokes og gode samtaler

Idémanden bag progammet hedder Jacob Hammerholt. Han er motorsportsjournalist på TV 2 og har utallige, klassiske interviews med den berømte dansker på CV'et. 

Men denne gang skulle det være anderledes:

- Jeg ville rigtig gerne prøve noget andet. Det var Emil helt med på, så Emil og jeg havde på forhånd talt rigtig meget om mange forskellige emner, som Emil kunne spørge ind til undervejs. Og det gik simpelthen så godt. Kemien mellem de to var fantastisk, og det gav nogle rigtig fede snakke, understreger journalisten overfor Minbaad.dk.

Ikke kun Magnussens anekdoter fra diverse Formel 1-løb kunne høres i salonen. Også Emil Beha fik anledning til at dele sørøverhistorier med den yderst interesserede racerkører.

- Det gik simpelthen så hurtigt, så kunne de joke med hinanden, og så kom de gode samtaler bare flydende. Som tilrettelægger var det en fornøjelse at se, og jeg kunne blande mig helt udenom. Det var lige præcis det, jeg havde håbet på, fortæller en begejstret Hammerholt.

Drev mod klipper

Mens Magnussen er vant til at have hænderne på rattet i den amerikanske Haas-racer, måtte han på sejlturen overlade styringen til skipper Emil.

Ikke mindst, da den ét døgn lange sejltur, der bragte besætningen de 10-12 sømil fra Bilbao i Nordspanien mod Castro Urdiales og retur, bød på uventede udfordringer:

- Det blev faktisk en ret dramatisk aften, da den mooring, som vi lå ved, ikke kunne holde Havana, så mens vi sad og spiste en ret sen aftensmad, begyndte vi at drive mod klipperne, forklarer Hammerholt, der ikke er bleg for at rose racerkørerens evner på havet:

- Heldigvis har Kevin sejlet en smule, så han kunne sagtens gå til hånde, og undervejs får han både udfordringer, men også ros af Emil, understreger han.

I kølvandet på sejlturen følger en ny TV2-serie 'Emil og Kevin på Havana', der består af to afsnit af 25 minutters varighed. Det første afsnit er tilgængeligt på TV 2 Play lørdag den 26. oktober.

content-loader
content-loader
content-loader