Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Flere besætninger har med coronavirussens indtog udskudt træningen på ubestemt tid. Arkivfoto: Henrik Simonsen

Dansk Sejlunion: Der er håb om en langsom genåbning af sejlklubberne efter påske

DGI og DIF er i øjeblikket i dialog med myndighederne om muligheden for at afholde udendørs aktiviteter uden kropskontakt. Indtil videre skal alle aktiviteter i sejlklubberne dog fortsat aflyses eller udskydes, ligesom klubhusene må holdes lukkede.

Af Sara Sulkjær |

Den 6. april kunne statsminister Mette Frederiksen atter stille sig på talerstolen i Statsministeriet foran flere millioner danske tv-seere.

Beskeden var klar: Coronavirussen hærger fortsat landet, og en række af de tiltag, som regeringen tidligere har søsat, må fastholdes frem til den 10. maj - heriblandt forbuddet mod forsamlinger på over ti personer og nedlukningen af de mange idrætsforeninger.

Eventuel åbning i små grupper

Men midt i foreningsmørket, som har tvunget sejlklubber til at udskyde sæsonstarten og låse dørene til klubhuset, er der håb.

Det fortæller Dansk Sejlunion, der på Facebook deler en fælles meddelelse, udsendt af DIF og DGI:

- Vi vurderer dog i samspil med myndighederne i øjeblikket mulighederne for at åbne op for udendørsidrætter uden kropskontakt i meget små grupper og på en sundhedsansvarlig måde. Vi vender snarest tilbage med evt. anbefalinger herom, skriver foreningerne.

Sejl alene eller med familie

Indtil disse anbefalinger - forhåbentligt - lander i foreningernes indbakker, må bestyrelser, juniortrænere og den enkelte sejler følge de gældende restriktioner:

- Der skal fortsat være helt lukket i klubhusene, og sejlklubberne skal ikke gennemføre nogen aktiviteter, hverken indendørs, udendørs eller på vandet, understreger Dansk Sejlunion.

Samtidig skal sejlere, ifølge unionen, udelukkende opholde sig på vandet alene eller med egen familie.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader