Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
F50-katamaranerne får lov at puste ud i maj. Foto: SailGP / Facebook

Den kommende SailGP-event i San Francisco aflyses

Coronavirussen får nu også konsekvenser for SailGP-serien. Stævnet den 2. og 3. maj i USA streges i kalenderen, hvorfor det danske Rockwool-team og de øvrige seks hold må væbne sig med tålmodighed.

 

Af Sara Sulkjær |

Det danske Rockwool-hold med kaptajn Nicolai Sehested i spidsen gjorde for knap en måned siden sin entré i den internationale SailGP-serie med en sjetteplads. 

En placering, som Sehested gerne så ændret ved det planlagte San Fransisco-event i starten af maj. Men det bliver ikke muligt.

Den omfattende coronavirus, der de seneste måneder har taget verden med storm, har fået arrangørerne til at sætte en tyk streg over stævnet.

- Beslutningen er truffet for at undgå at øge den i forvejen væsentlige risiko for COVID-19, understreger SailGP CEO, Sir Russell Coutts, på sejladsens hjemmeside.

Sundhed og sikkerhed er vigtigst

Dermed må de syv nationale teams i serien blive på landjorden den første weekend i maj:

- Sundhed og sikkerhed må være topprioriteterne verden over under denne enestående situation, og det er vores ansvar at sikre, at vi ikke øger spredningen af denne pandemi, forklarer Russell Coutts.

Hvorvidt stævnet afholdes senere, er endnu uvist, ligesom det endnu ikke er muligt at fastslå, hvorledes virussen vil spille ind på afholdelsen af sæsonens resterende sejladser.

Arbejder på løsning for resten af sæsonen

Arrangørerne bag den verdensomspændende kap-serie undersøger dog i øjeblikket mulighederne for at gennemføre resten af sæsonen uden yderligere aflysninger.

Løbende informationer vil frigives, eftersom brikkerne - forhåbentligt - falder på plads.

Sejlsportsinteresserede, der allerede har sikret sig en billet til stævnet i San Francisco, vil automatisk få billetterne refunderet senest den 2. maj.

Kilde: SailGP

content-loader
content-loader
content-loader