Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kulfiberbåden Frostboksen fra Faaborg vejer blot 3,6 ton. Båden er designet af Jan Pedersen fra Big Design fra Aarhus. Foto: Peter Brøgger

Frostboksen og Sun Fast 3600 sejler Danmark rundt lørdag - se live-reporter og tracking

De to danske besætninger risikerer at tilbringe over 100 timer på vandet i jagten på en referencetid på Round Denmark Race Inshore-banen. - Vi stiller op uden tidsmæssig bagkant, har Jakob Frost tidligere lovet sejladsens følgere.

Af Sara Sulkjær |

Det er to hurtige kølbåde, der tørner sammen, når startskuddet lørdag kl. 10.00 går i Aarhus. Her vil den 38 fod lange Frostboksen i et kapløb mod en Jeanneau Sun Fast 3600 fra København forsøge at sætte den bedst mulige referencetid på Round Denmark Race Inshore-ruten.

En rute, der måler 650 sømil, og som efter planen skal sejles af et større felt, når Round Denmark Race-eventen for første gang løber af stablen i 2021.

Bådene skal sydpå

Forinden skal sættes en referencetid, således at de kommende deltagere har en reel sejltid at måle sig med. Den opgave har Jakob Frost, skipper på Frostboksen, og Torben Falholt, ejer af den nye Jeanneau Sun Fast 3600, taget på sig, når de lørdag sætter kursen Danmark rundt.

Her vil sejlerne først rette stævnen mod syd for at fange mest mulig vind, hvorefter de vil fortsætte sejladsen øst mod Gedser, Bornholm og Christiansø, inden de to kap-både vil gå ind i Øresund. 

Skagen, havnebyen på Danmarks nordspids, venter herefter de dygtige sejlere med besætning, inden begge både forhåbentlig kan krydse mållinjen i Aarhus med en referencetid for de kommende Round Denmark Race-sejladser i hånden.

Tiden løber ikke ud

Også Hansen Sailing Team, der sejler i en ny Elliott 35ss, har tidligere forsøgt at gennemsejle Danmark Rundt-banen i jagten på en referencetid. Efter at have krydset 80 procent af tiden i let vind måtte de dygtige sejlere efter tre dage opgive sejladsen, da hverdagen kaldte, og besætningen derfor måtte gå på land.

En udfordring, som Jakob Frost, rekordholderen af Sølvspileren og KDY's hænderkronede Danmark Rundt-sejlads, har taget højde for:

– Netop det scenarie kommer ikke til at ske for os. Det kan være, der sker noget helt uforudset, men vi stiller op uden tidsmæssig bagkant, har skipperen tidligere forklaret.

I løbet af formiddagen sendes live med interviews og reporter på sejladsens Facebookside, ligesom du kan følge de to både via tracking her.

content-loader
content-loader
content-loader