Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det bliver nu lettere for landets sejlere at tage på vandet til kap- og tursejlads. Foto: Spækhuggerklassen

Nye retningslinjer - toiletter åbnes, og regler for antal sejlere ombord ændres

Sejlere og klubber må nu selv vurdere, hvordan den anbefalede afstand kan opretholdes på båden. Samtidig er det muligt at åbne toiletfaciliteterne, mens bade- og omklædningsrum skal forblive lukkede. Læs Dansk Sejlunions opdaterede guide.

Af Sara Sulkjær |

Genåbningens fase to er skudt i gang. En fase, der ikke blot sikrer nye muligheder for skolebørn, restauranter og storcentre, men ligeledes er garant for opblødninger for de mange aktive i landets udendørs idrætsforeninger.

Opblødninger, man også vil mærke i sejlklubberne, på havnene og på vandet. Det skriver Dansk Sejlunion på sin Facebookside.

De vigtigste ændringer

I samarbejde med Kulturministeriet kunne DGI og DIF onsdag aften udsende en række reviderede retningslinjer til de udendørs idrætsklubber. Det omfattende materiale gennemlæses nu af Dansk Sejlunion, som foreløbigt har udsendt følgende væsentlige ændringer til medlemsklubberne: 

• Klubhusene kan nu åbnes for administrative formål (men ikke for sociale aktiviteter). Hvis klubhuset rummer en offentlig restaurant eller café, kan denne åbne i overensstemmelse med øvrige restauranter og caféer den 18. maj, hvis kommunen/bygningsejeren tillader dette

• Toiletter kan åbnes, men der skal gøres grundigt og hyppigt rent. Bade- og omklædningsrum skal forblive lukkede

• Retningslinjer for antal sejlere i bådene er ændret. Det overlades nu helt til klubberne og sejlerne selv at vurdere, hvordan Sundhedsstyrelsens anbefaling om at holder mindst 1 meters afstand (2 meter for aktiviteter i bevægelse eller ved fysisk anstrengelse) kan overholdes

• Aktiviteter for uerfarne sejlere kan påbegyndes

Forsamlingsforbud opretholdes

Mens opblødningen betyder, at en endnu bredere gruppe kan besøge landets havne og deltage i klubaktiviteter, må forsamlingerne fortsat begrænses til ti personer. 

Fortolkninger fra myndighederne og DIF i forhold til inddeling af træningsanlæg og -baner er offentliggjort, men forbuddet er fortsat formuleret som et generelt ”forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet". 

- Hvis sejlklubber på trods af dette ønsker at gennemføre kapsejladser, så anbefales det at være særdeles omhyggelige med inddeling af deltagerne i tydeligt selvstændige grupper, så der ikke er tvivl om, at der ikke er samlet mere end 10 personer, understreger Dansk Sejlunion.

Opdelingen kan, ifølge unionen, ske ved at inddele sejlerne i forskellige starter i forbindelse med kapsejlads, men understreger samtidig, at det lokale politi har det sidste ord.

Hav tålmodighed

Selvom Dansk Sejlunion på en række punkter allerede har opdateret anbefalingerne til klubber og sejlere, kan ændringer på baggrund af den omfattende revidering fortsat opstå. 

De sejlerglade danskere opfordres derfor til at udvise tålmodighed og løbende holde sig opdateret på Dansk Sejlunions hjemmeside her, hvor de nyeste ændringer og rettelser tilføjes.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader