Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
F50-katamarerne udfordrer selv de mest øvede kapsejlere. Foto: YouTube

Københavns Kommune sagde ja - SailGP kommer til Danmark

Sejlsportens Formel 1 kommer til hovedstaden i september. 15.000 tilskuere forventes at følge med fra land og vand, mens KDY står for afviklingen af selve stævnet.

 

Af Sara Sulkjær |

11. og 12. september 2020. To datoer, som den inkarnerede kapsejler bør skrive sig bag øret.

Her gæster nogle af verdens bedste sejlere dansk farvand i den internationale SailGP-serie, der i 2020-sæsonen for første gang sejles med rød-hvid deltagelse.

En lang kamp

Det sker efter, at et flertal i København Kommunes økonomiudvalg har besluttet at hive de 2,7 millioner kroner frem fra kassen, som et værtsskab kræver, erfarer TV 2 Lorry:

- Det er fantastisk, det er noget, vi har kæmpet for længe. Det spiller ind i den strategi og udvikling vi vil med holdet. At SailGP på hjemmebane er fantastisk, siger Jonas Høgh Christensen, der har søsat det danske team, til TV 2 Lorry.

Omkring 15.000 tilskuere forventer arrangørerne at se i både på vandet samt på de opstillede tribuner ved krydstogtsterminalen ved Oceankaj i Københavns Nordhavn, der skal danne rammerne for eventen. 

Foilende katamaraner

Herfra kan nysgerrige følge de i alt syv besætninger, der kommer til at dyste i lynhurtige og foilende F50-katamaraner, når serien sætter kurs mod Danmark i det tidlige efterår.

Selve sejladsafviklingen bliver under ansvar af Kongelig Dansk Yachtklub.

Kilde: TV 2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader