Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Både tur- og kapsejlere var til start i Smile Race. Foto: Smile Race / Facebook

Smile Race blandt årets største kapsejladser - men 75 procent udgik - online præmieoverrækkelse kl. 20

Med 65 startende både skyder den netop søsatte Fyn Rundt-sejlads sig direkte ind blandt de største, danske sejlsportsevents i 2020. Vinderen afsløres i aften via YouTube. Mange udgik desværre. - Fantastisk sejlads, men vinden manglede, siger Jakob Frost fra Faaborg Sejlklub.

Af Sara Sulkjær |

Varmt vand og høje temperaturer. Der er flere fordele ved at sejle Fyn Rundt i august måned, hvilket 65 startende både i weekenden benyttede sig af, da den første Smile Race-event blev skudt i gang. 

En event, der med syv forskellige starthavne og en begrænset transporttid har formået at lokke flere nye sejlere på kapsejladsbanen.

Hele 65 både kæmpede derfor i Store- og Lillebælt i en coronapræget tid, hvor de øvrige Fyn Rundt-sejladser samt flere andre større sejlsportsbegivenheder har måttet kaste håndklædet i ringen.

75 procent udgik

Store smil og gå-på-mod kan dog ikke skabe vind. Selvom viljen var udtalt fra nye såvel som garvede Fyn rundt-sejlere, måtte 75 procent af feltet give op undervejs i den svage vind:

- Det er fantastisk at sejle Fyn rundt uden sejlertøj, men vinden manglede. Havde den været der, havde det været helt optimalt, forklarer stævneleder Jakob Frost, der selv var til start i sin Frost 38, Frostboksen.

De vanskelige vindforhold gjorde ikke banefordelene rundt om Fyn mindre. Særligt deltagerne fra de øst- og nordvendte startbyer havde her vinden med sig:

- Sejlerne fra Kerteminde og Nyborg har haft en fordel, men måske det næste år er Assens-sejlerne. Det er en del af præmissen, som vi har valgt at omfavne fremfor at ærgre os over det. Skal det være benhård, retfærdig sejlads bliver vi jo nødt til at sejle éntype-sejlads på op-/ned-baner, påpeger Jakob Frost. 

Stævneleder mødte ikke sejlerne

En række alternative præmier, blandt andte til det mest indbydende aftensmåltid, var med til at udbygge sejladsen yderligere og fjerne det ofte store fokus på de faktuelle kapsejladsresultater. 

Konkurrencer, der desuden øgede dialogen deltagerne imellem, når de gennem sejladsens Facebookside kunne dele deres vinder-måltider og lignende med stævneledelsen og de øvrige deltagere:

- Det er specielt som stævneleder ikke at møde sine sejlere efter og før sejladsen, men jeg synes, vi fik en fin dialog via Facebook, ligesom skippermødet og aftenens præmieoverrækkelse vil foregå online, forklarer Frost. 

Tidligere start mulighed i 2021

Netop dialogen med sejlerne er blandt de punkter, som Faaborg Sejlklub håber at udbygge yderligere ved næste års sejlads, ligesom selve eventens længde er på evalueringslisten. 

I øjeblikket indledes sejladserne lørdag morgen, men en start fredag aften vil det gøre muligt for endnu flere sejlere at nå hele vejen rundt om Fyn:

- Det er noget af det, vi vil overveje i løbet af det næste år, og når vi i den kommende måned vil tage kontakt til sejlerne for at høre deres tanker og forbedringsforslag, understreger Jakob Frost.

Smile Race 2021 sejles den 20.-21. august. Det er muligt at tilmelde sig eventen her.

content-loader
content-loader
content-loader