Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Smile Race rundt om Fyn nærmer sig - start i 7 fynske havne - 60 tilmeldt

Der er plads til flere når start går 15. august, lørdag morgen. Sidste tilmeldingsfrist er 1.8.2020, fortæller Jacob Frost fra Faaborg Sejlklub. Der kan startes fra Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens. Både tur- og kapsejlere er velkommen. Her praktisk info.

Af Troels Lykke |

Smile Race er en ny måde at tænke kapsejlads og sejler oplevelser på. Her er plades til alle, både den trænede kapsejlads besætning og til dem der sætter eventyret i højsædet, fortæller Faaborg Sejlklub med formand Jacob Frost i spidsen.

Klubben forklarer videre:

Der er blevet taget rigtigt godt imod sejladsen. Hvilket også kan ses på tilmeldingerne. Der er både fra alle startstæder og i alle klasser. Tur og DH-klasserne er dog klart de største, så vi vil opfordre til at endnu flere flerskrogsbåde og double-handed tilmelder sig.

Distancesejlads på en helt ny måde, vi kalder det SMILE RACE, vi vil have smilet frem. Vi vil have den sejlglæde man mødte op gennem 70’erne og 80’erne ved de store distancesejladser, hvor der var alle slags deltagere, både ambitiøse sejlere, klubsejlere og dem der nyder at komme ud at sejle.

Hvad er så det nye?

Vi afskaffer transportsejladsen, så mange flere kan få tid til at deltage, og det hele kan klares på en weekend.

Det vil nemlig væremuligt at starte ud fra de større kystbyer på Fyn, hvilket vil sige Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens. Der vil blive startet samtidigt fra alle de nævnte byer lørdag morgen d. 15. august, og alle sejler samme vej rundt om Fyn. Der vil være tracking på alle både, så vi kan følge hinanden.

Præmier

Vi har nytænkt, hvad der uddeles præmier til. Det skal sjovt og spændende, og der vil selvfølgelig være præmier for det rent sportslige, men der vil i lige så høj grad også være overraskende præmier, der har et mere socialt præg.

Formålet er:

 • At samle Sejler-Fyn/Danmark
 • At skabe en distancesejlads, hvor man kan deltage på flere niveauer.
 • At skabe en sejlads, hvor sejlglæden er i højsædet.
 • At skabe en kapsejlads stort set uden transportsejlads.
 • At skabe en sejlads, der bygger på sportsmanship og taler til vores indre gentleman.
 • Sejle Fyn Rundt uden at man behøver tage fri fra arbejde.
 • 30 timer hvor der er sejl rundt om Fyn, lige meget hvor man kigger hen.

Hvordan?

 • Det vil væremuligt at starte ud fra de større kystbyer på Fyn, hvilket vil sige Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens. Det betyder, at transportsejladsen stort set er afskaffet. Sejlere uden for Fyn starter fra den by, der passer dem bedst på ruten.
 • Der vil blive startet samtidigt fra alle byer lørdag morgen d. 15. august, og alle sejler samme vej rundt om Fyn.
 • Startstederne vil være ved bøjer ud for de forskellige byer. Det er sejlernes eget ansvar at starte til tiden. Det er også sejlernes eget ansvar at melde måltagningstidspunkt ind. Dette taler til vores alles indre gentleman.
 • Der vil være tracking på alle både, så vi kan følge hinanden, og omverdenen også kan følge med.
 • Det vil både være DH-løb, doublehanded-løb, flerskrogs-løb og tur-løb.
 • Sejladsen er en del at Dansk2Star mesterskabsserie 2020.
 • På præmiesiden vil vi også nytænke, hvad der uddeles til: Der vil både være præmier for det rent sportslige men i lige så høj grad også være præmier, der har et mere socialt præg.
 • For de kapsejlende både vil der som minimum være præmier til den bedste fra hver startby og overaltpræmier. Der vil også blive kæmpet imellem de forskellige startbyer om hvilken by, der klarer sig bedst samlet.
 • For alle deltagende både vil der også blive konkurreret på et mere socialt plan. Det kan være bedste billede taget på Nordfyn, Østfyn, Sydfyn og Vestfyn. Billede af bedste aftensmad, yngste besætning, ældste besætning. Dem der sejler længst for at komme til start. Hvem overhaler flest, og hvem bliver overhalet af flest. Til den klub der tilmelder flest både. Ja mulighederne er mange.
 • Skippermøde og præmieuddeling vil foregå online. Præmierne vil efterfølgende blive uddelt i de forskellige klubber.

Vi er udemærket klar over, at de forskellige startsteder ikke vil give en 100 % fair sejlads, hvor alle sejlere bliver stillet lige. Men er det nu også så vigtigt.

For det første er det kun banesejlads i en type både, der nærmer sig at alle deltager på lige vilkår. Så snart der kommer måleregler og distance på sejladserne, så er der nogle, der vil have nemmere ved at vinde end andre.

Lad os omfavne sejlglæden og finde vores egne pejlemærker at sejle efter. Om det så er målet om hurtigste omsejlingstid eller flotteste aftensmad betyder mindre.

Vores præmiesponsorer er indtil videre disse, vi arbejder på at udvide feltet, så der bliver så mange fede præmier som muligt:

Columbus Marine, Riggerne, Onesails, Palby Marine, HF Industri & Marine, Elvstrøm Sails, Båd og Motor, Tuco Yacht Værft og North Sails.

Tilmelding her

Gå på hjemmesiden www.smilerace.dk og læs mere om sejladsen. Her er det også muligt at tilmelde sig. Som sagt er vi tidligt i processen, så der vil løbende blive lagt mere materiale op der.

Vi vil love jer en ting: Vi vil gøre alt for at dette bliver årets sejlerfest, sammen og hver for sig.

Faaborg Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader