Gå til hoved-indhold
Test
I 2-3 m/sek. fik vi Bavaria C42 op på over fem knob på kryds. Fotos: Troels Lykke
Test
Test
Test
Test
Test
Test

Bred Bavaria C42 ser ikke kun godt ud - hun sejler også godt

Den 9,7 ton Bavaria C42 flyttede sig, efter vi under en test ud for Egå fik 2-3 m/sek. Det er ikke en racer, men en turbåd, der dog ikke er kedelig at sejle. Her viser vi vores billeder og video fra vores test i Egå forleden.

Af Troels Lykke |

Bavaria C42 er elegant, designet af den italienske designer Maurizio Cossutti fra Cossutti Yacht Design.

Med den sydtyske C-serie er Bavaria Yachtbau gået et step op på udseendet, der er blevet mere sexet. Fribordet er nemlig ikke for højt, og det samme er ruftaget heller ikke.

Samtidig er der sat chine (kant) på ude agter i skroget. Det ser godt ud, mere end det har en dokumenteret effekt på sejlegenskaberne på Bavaria C42.

Bredt dæk

Dækket er dejligt bredt at gå på, der er god walk around-plads, og ruftaget er ligeledes fladt at træde på, ,mens lugerne er i niveau med dækket.

Minbaad.dk har tidligere testet Bavaria C57 i Kroatien. En båd, der var den første fra C-serien, der også findes i 45 og 50 fod. En ny C38 er ligeledes på vej.

Vi bringer testen af denne Bavaria C42 senere, men her er vores foreløbige video af båden, der koster 2,3 mio. kroner sejlklar, hvilket nærmer sig halv pris i forhold til de dyrere turbåde på markedet.

- Bavaria leverer value for money, det gør denne her også, siger chef hos importøren Dansk Marine Center, Henrik Lund, til Minbaad.dk.

Bavaria C42:
Længde: 12,90 m

Bredde: 4,29 m

Vægt: 9700 kg

Dybdegang: 2,10 m

Motor: Yanmar 57 hk

Brændstoftank: 210 liter

Vandtank: 460 liter

Antal kahytter/sovepladser: 3/6

Ståhøjde: 1,95+ m

Grundpris AB værft: 1.480.900 kr. 

Inkl. valgt udstyr og søsat i Egaa Marina er prisen: 2.297.000 kr.

Forhandler: Dansk Marine Center, Risskov

content-loader
content-loader
content-loader