Gå til hoved-indhold
Tur
Familien Rosentoft for svaj ved Göteborg på en meget stille dag. Foto: Rosentoft

Cille: Det lærte vi af sejlsæsonen 2021

Båden skal på land på fredag. Endnu en sæson på havet er forbi, og det er tid til et tilbageblik på sæsonen 2021. En sæson med få sejlede sømil, men mange gode oplevelser ombord. Cille Rosentoft kigger tilbage på sejlsæsonen 2021.

Af Cille Rosentoft |

Det er første år som ejere af vores Hallberg Rassy Mistral. Vi har skiftet vores 42 fod ud med 33 fod.

I april 2021 sejlede vi båden hjem til Svanemøllen fra Rungsted. En tur i meget vind og et forår, der endnu ikke havde opdaget, at det skulle sætte ind med varme og mildt vejr. 

Men hjem kom vores “Humle”, og snart lå hun på sin plads og satte gang i forestillinger om, hvad sæsonen skulle byde på. Vi havde mange planer. Vi ville både til Bornholm og Letland og fantaserede engang imellem også om Polen. Vi ville sejle langt og mange sammenhængende døgn. Planerne var store og mange.

Ingen planlagte destinationer blev nået

Som bekendt bliver det aldrig, som man forudser med en båd, og vores planer ændrede sig mange gange i løbet af foråret og sommeren. 

Vi fik ikke sejlet så mange sømil. Vi har ikke sejlet en eneste døgnsejlads. Ingen af vores planlagte destinationer blev nået.

Men til gengæld har vi haft en dejlig sæson, hvor vi for første gang overholdt vores øverste punkt på sæsonens dagsorden: Nemlig at sejle med vinden og lade vinden bestemme retning og destinationer.

Sæsonen 2021 i punktform

Dét kom der en god, mild og solrig sæson ud af:

• Vi har ligget for anker ud for Svanemøllehavnen og spist aftensmad og taget kolde/varme (alt efter tidspunkt på sæsonen) dukkerter elleve gange

• Vi har sejlet til Flakfortet to gange, men den ene gang var der lukket, så der havnede vi i Barsebäck

• Vi har sejlet til Dragør og fanget ni makreller, som vi stadig har lidt glæde af i fryseren

• Vi har sejlet i ingen vind og i 14 m/s

• Vi har ligget i havn, for anker og til klipper

• Vi har oplevet Hallands Väderö for første gang

• Vi har oplevet skærgården ved Göteborg for første gang

• Vi har denne sæson kun sejlet samlet 350 sømil og er igen blevet bekræftet i, at det ikke handler om, hvor langt man sejler, men om at man sejler

• Vi har været to voksne, tre store teenagere, en 12-årig, en treårig bådbaby og en stor hund ombord på 33 fod en uge i træk. Det kan man godt!

Vores vigtigste erkendelser:

1. Uanset hvor mange år man har sejlet, og hvor meget erfaring man har, ændrer betingelserne for sejlerlivet sig ikke. Planer bliver ændret HELE tiden. Vind og vejr bestemmer alt.

2. Det er sjovere at sejle efter vinden i stedet for efter en plan, som ikke tager højde for vind og vejr.

3. En båd kan fungere som det bedste remote-kontor, også selvom corona ikke længere tvinger os til at arbejde hjemme. Det forlænger følelsen af eventyr og frihed.

4. Når ungerne bliver større, og pladsen hjemme føles mindre, kan en båd være et oplagt mødested for teenagerne, der ellers går rundt på gaden uden noget sted at holde til.

5. Jo flere timer vi tilbringer sammen ombord, jo sjovere bliver hverdagen. 

6. Hvor var det godt, at vi købte en båd igen!!

content-loader
content-loader
content-loader