Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses den grå båd under sejlads i England i maj.

Hansen Sailing Team på Elliott 35SS klar til Round Britain og Ireland på 1.805 sømil

For næsten fire år siden, da vi købte vores Elliott 35SS, havde vi som mål at deltage i det længste offshore-løb i Europa - Round Britain and Ireland - der sejles hvert fjerde år. Og på søndag 7. august starter vi sejladsen på 1.805 sømil, fortæller skipper Michael Møllmann.

 

Af Troels Lykke |

2022 Sevenstar Round Britain and Ireland Race med start i Cowes, Isle of Wight, vil byde på en bred vifte af både, der sejler under IRC-klassificeringsreglen samt one design og åbne klasser, såsom IMOCA, Class40 og Multihulls.

Størstedelen af flåden vil sejle med fuld besætning, men med de seneste års popularitet af Two-Handed-klassen, er den vokset.

Sikkerhedskursus til besætning

Den 1.805 sømil lange tur har krævet at Hansen Sailing Team med ejer og navigatør om bord, Michael Møllmann, har været på et omfattende sikkerhedskursus, hvor de har arbejdet med redningsflåde og nødlys blandt andet.

Og allerede i maj var holdet i Cowes i  sydengland og sejle en kapsejlads, men nu gælder det den store eksamen i Round Britain and Ireland, der starter på søndag.

Vi har brugt fire år til forberedelse

Michael Møllmann, skriver på holdets facecbook-side:

- Vi har brugt de sidste fire år til at forberede både båd og hold til denne ekstreme begivenhed, og vi tror på, at vi er klar til at tage afsted. Vores hovedmål er at afslutte løbet, mens vi oplever nogle af de mere fjerntliggende dele af Europa, fortæller Rungsted-sejler Michael Møllmann 

Under løbet kan vi følges på YB trackeren og vi vil, når det er muligt, rapportere her på facebook.

Hele teamet af Michael Møllmann, Sofus Pedersen, Martin Bach Larsen, Lars Kirk, Mathias Bak Andreasen og Sebastian Byrsting glæder sig til at se dette igennem til målstregen.

roundbritainandireland.rorc.org/

content-loader
content-loader
content-loader