Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses rorsmand Thomas Sørensen, ejer og navigatør Michael Møllmann og trimmer og sejldesigner Sofus Pedersen. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Danmarks førende offshore-hold forbereder Danmark Rundt Inshore i Elliott 35 SS

Vi mødte KDY-holdet, Hansen, der har lejr i Horsens Gamle havn. Holdet testede nye fokke i søndags, og planen er, at Michael Møllmann og gaster sejler Danmark Rundt på indersiden, når der skulle være Palby Fyn Cup den 22. maj 2020. Se video-interview med Møllmann.

Af Troels lykke |

Corona eller ej. Hver søndag gennem det tidlige forår har Hansen-holdet mødtes til træning, men kun med tre til fire mand for at undgå smitte, forklarer Michael Møllmann, ejer af den lynhurtige kulfiberbåd, Elliott 35 SS, der har svingkøl ud til siden, et sværd og et kæmpe bovspryd. 

Holdet blev for alvor kendt i Danmark, efter de sidste efterår sejlede Danmark Rundt Offshore i blæst og var tæt på at slå rekord på den 775 sømil lange tur.

- Hvis fase 2 med mere åbning af samfundet kommer igennem (fra 10. maj, red.) er planen, at vi vil sejle Danmark Rundt Inshore, og det skal ske samtidig med, at der skulle have været Palby Fyn Cup (22. - 23. maj, red.). Det har vi aftalt med vores sponsor Palby, forklarer Michaell Møllmann til Minbaad.dk, mens han er ved at forberede en tur på Horsens Fjord.

Træner rundt om Samsø

Her skulle holdet teste to ny fokke og et stagsejl. I alt råder man over 14 forskellige sejl til Eliott 35 SS'eren, som de før har sejlet over 25 knob i.

- Vi håber også på at skulle sejle Sjælland Rundt i juni og sejladsen Kiel-København, og snart har vi planlagt at sejle Samsø rundt som træning her fra Horsens, det er en tur på 50-60 sømil, forklarer Michael Møllmann.

Hansen-holdet, der sejlede Off-shore Danmark Rundt i 2019:

Martin Bach Larsen - fordæk
Tobias Kirk Andreasen - Mast
Kresten Mohr Ernst - Trim
Lars Kirk - storsejl
Thomas Sørensen - Rorsmand
Sofus Pedersen - Runner/Tactics
Michael Møllmann - Navigation

Du kan følge besætningen på Hansen Sailing Team her: Facebook

content-loader
content-loader
content-loader