Gå til hoved-indhold
Tur
Familiens Hanse 540E som snart skal sælges for at familien kan leve deres liv på land.

Flemming, Elisabeth og Anton sælger deres Hanse 540E: Vi er mættede af sejlereventyr

Vi har fulgt med hos den lille familie fra København, siden de forlod Ishøj Havn i april 2021. De har delt deres oplevelser, søsyge, udfordringer og eventyr med os. Nu har de besluttet at sælge deres båd og slutte eventyret.

Af Cille Rosentoft |

I april 2021 sejlede Elisabeth, Flemming og deres søn Anton fra Ishøj med kurs mod den store verden og eventyret.  Læs mere her

Nu er der gået over to år og familien er kommet til Moorea. Det har været et eventyr med op- og nedture, og nu har familien besluttet at eventyret på havet skal slutte. De er mætte af sejlereventyret.

- Vi er mættede af besværlighederne ved at være på en sejlbåd, forklarer Elisabeth og fortsætter: Alting tager tid, reservedele er svære at få fat på og Anton er stadig søsyg, når vi sejler også selvom vejret er helt perfekt. Han kaster op og er hårdt ramt. Derudover er der også sygdom i min familie hjemme i Danmark og det trækker i mig at komme hjem og være tæt på familien. Lige nu kan vi næsten ikke være længere væk. Vi har fået så mange gode oplevelser, som vi tager med os hjem. Men for nu trænger vi til noget andet.

- Flemming overtager og sætter flere ord på: På grund af orkansæsonen planlægger vi i halve år hele tiden og det betyder, at vi hele tiden skal lægge et halvt år mere til, hvis vi gerne vil opleve et nyt sted. Det kan indimellem være udfordrende for det vi gerne vil nå, og derfor er det tid for os at sælge båden.

Familien har dog stadig 4-5 måneder tilbage, inden båden forhåbentlig skal overtages af nye ejere ved Marquesas i januar 2024 og her venter fantastiske oplevelser på Tuamuto og Marquesas. Derefter planlægger Flemming, Elisabeth og Anton at fortsætte eventyret på land og overvejer at tage til New Zealand og Australien inden de vender hjem til Danmark igen.

Vi trænger til en pause fra sejlerlivet

Langturssejlerlivet er aldrig kun smukke sandstrande og idyl. Det er meget mere nuanceret og hverdagen på en båd kan være hård på trods af tid og smukke omgivelser. Det har Elisabeth og Flemming også erfaret og glæder sig til et liv med mindre bøvl.

- Der er mange bekymringer i forhold til vejr og vind og om ankeret nu holder. Jeg glæder mig til at slippe for de bekymringer og spørger du mig lige nu, skal jeg ikke have båd igen. Men det hænger helt sikkert sammen med, at lige nu er vi mættede. Det har været fantastisk, men vi er mættede og så kommer de hårde momenter af eventyret også mere til udtryk, forklarer Flemming.

Fremtiden er åben

Familien har udlevet deres drøm om et liv på havet. De har oplevet store dele af verden og har hele tiden insisteret på at turen skulle være deres og tilrettelægges efter hvad netop de tre kunne klare. Det har fx betydet, at Elisabeth og Anton har været hjemme i Danmark i perioder, hvor Flemming har sejlet de længere stræk med gaster ombord.

Hvad der venter af nye drømme og planer, vil tiden vise. De ved stadig ikke, hvor de skal bo hjemme i Danmark eller hvad de skal kaste sig over af arbejde, når de igen lander derhjemme. Anton skal dog sandsynligvis hjem og starte i børnehave.

- For Anton er der stadig mange ting ved det her sejlerliv, der er fedt, forklarer Elisabeth og fortsætter: Han nyder at have os tæt på. Men han trænger efterhånden til noget mere og til andre børn. Han er enebarn på båden og vi skal underholde ham, for der er faktisk ikke så mange andre børn i området. Det bliver dog meget mærkeligt at skulle undvære ham så mange timer om dagen efter at have været så tæt på båden, afslutter Elisabeth.

Oplev Fransk Polynesien

Familien sælger båden fra Marquesas og her kan båden overtages og være klar til den nye sæson. De nye ejere kan med andre ord opleve Fransk Polynesien i en toptunet båd. Der kan stadig sejles i området i et år og tre måneder på grund af reglerne som EU-borgere. Når perioden på et år og tre måneder er gået, skal der betales en afgift på 8% af bådens værdi, men så må den til gengæld sejle i området altid.

Båden

Flemming og Elisabeths båd er en Hanse 540E.

Båden er rigget til langturssejlads og står velholdt og klar til nye ejere. Familien fortæller:

- Da vi afmønstrer og skal fortsætte med rygsæk, følger alt udstyr med. Der kan blandt andet nævnes Dingy med to påhængsmoterer, targabøjle med solceller, watermaker, starlink, supboards, ny fryser, nyt cockpittelt fra 2023 som endnu ikke er monteret, nyere sejl, gennakker, to ankre (rocna 33 og delta 25), helt ny ankerkæde på 120 meter og for nyligt er der monteret lithium batterier som supplement til den allerede velfungerende agm batteribank. Med andre ord er det en båd, der står knivskarpt og med alt det udstyr man har brug for som langturssejler, afslutter Flemming og Elisabeth.

Pris: 1.720.000 kroner

Præsentation af familien

Familien består af Flemming på 50 år, som er gammel sømand og uddannet skibsfører i Maersk. Elisabeth på 38 år arbejdede som projektleder i en transportvirksomhed og var helt uerfaren sejler, da familien forlod Danmark i 2021, men har efterhånden sejlet mange sømil. Lille Anton på 4,5 år har skiftet institutionslivet ud med et liv tæt på mor og far hver eneste dag. Familien sejler i en Hanse 540E, som de købte hos Tempo Bådsalg kort inden afgang.

content-loader
content-loader
content-loader