Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Anori dækket af sne og lukket inde af et tyndt lag is. Foto: Privat
Kort Nyt
Dørken isoleres med skumpap. Foto: Privat
Kort Nyt
Der er sne på dækket. Foto: Privat

Sidse bor i båden i snevejr men holder varmen fint med skumpap på dørken og varmetæpper

Gymnasielæreren Sidse Birk Johansen blogger her om de forbedringer hendes B31 "Anori" har været igennem til den kolde vinter i Holbæk Marina. Skumplader på dørken, elektrisk varmetæppe i køjen og affugtere, gør livet mere behageligt ombord.

Af Sidse Birk Johannsen |

Vinteren er for alvor kommet til Danmark og i Holbæk Marina ligger der et tyndt lag is på vandet og lukker os inde i havnen. Hvis vi ville, kunne vi nok godt komme ud, faktum er dog, at det er umådelig koldt, og at dieselfyret er tørstigt disse dage. 

Vandlinjen er isfri

Isen er ikke farlig for skroget, fordi vandlinjen er isfri. Det sker ofte helt af sig selv, da vinden får båden til at vippe frem og tilbage. Da jeg varme på, fordi jeg bor ombord smelter isen omkring vandlinjen.

Hvis det bliver meget koldt, kan man sikre vandcirkulation omkring båden ved forskellige apparater, der pumper bundvand eller bobler op omkring skroget. Dette bliver dog nok ikke nødvendigt, da der loves plusgrader om en uges tid. 

Vinterforberedelser

På grund af kulden har jeg lavet en række vinteropdateringer form at få vinterbådlivet til at være nogenlunde behageligt. Nu kan jeg udmærket holde varmen. Jeg har siden min første vinter i båden haft et luftbåret dieselfyr, men først i år har jeg fået ført varmen helt ud i stævnskahytten.

Det gør en virkelig stor forskel på lysten til at sove i kahytten. Dieselfyret er indstillet til 20 grader, når jeg er ombord og 10 grader om natten eller imens jeg er på arbejde. Det fungerer optimalt. Desuden har jeg købt et elektrisk varmetæppe, som jeg har lagt under lagenet i køjen. Nu er sengen varm at krybe i om aftenen og natten igennem. 

I salonen har jeg isoleret dørken med skumplader, lagt bobleplast over skylightet og anskaffet en affugter. Desuden har jeg netop bestilt en rulle amarflex, som jeg håber at kunne isolere ruffet med, på trods af, at det langt fra er den rette årstid til dette. 

Jeg har også udstyret båden med julelys - dette varmer dog ikke andet end sindet. 

Sidse

Følg også sejleren her: instagram.com/sisi_atsea/

content-loader
content-loader
content-loader