Gå til hoved-indhold
Tur
Sidse måtte tænke hurtigt, da bagbord undervandt sprang på hendes B31. Foto: Sidse Johansen

Drama i Isefjorden - Sidse fra Egå fik problemer da bagbord undervant knækkede på hendes B31

Den 33-årige gymnasielærer Sidse er næsten lige kommet hjem efter sejltur solo til Færøerne, men man behøver ikke at sejle langt væk for at opleve drama. Det måtte Sidse og Anori - hendes B31 - sande i sidste weekend, hvor de var på kryds fra Nykøbing Sjælland til Holbæk.

Af Sidse Birk Johannsen |

Lørdag tilbragte jeg dagen på vandet, med høj sol og god vind. Der var ikke engang behov for en jakke, selvom kalenderen skriver midt september. Men efter et par timer, med sejlads tæt til vinden lød der pludselig et højt smæld, hele riggen rystede.

Da jeg kiggede op, lå bagbord undervant på dækket. Så handlede det om at tænke hurtigt, og i en bemærkelsesværdig fart fik jeg begge sejl rullet ind og ned. Jeg indrømmer blankt, at jeg i et par minutter ikke brød mig om krumningen på min mast. 

Hvordan sikrer jeg masten? 

I stedet for at tilbringe natten for anker, fortsatte jeg nu mod Holbæk for motor, imens jeg ihærdigt tænkte over, hvordan jeg kunne sikre min mast. 

Efter et opkald til en af mine “havhærdede sejlervenner” endte jeg med at binde mine lazy-jacks og spiler faldet fast ved røstjernet.

Resten af vejen til Holbæk var jeg blot taknemlig for at episoden skete i den forholdsvis fladvandede Isefjord og ikke på åbent hav med den slags høje sø, den lumske Nordsø har vist mig i løbet af sommeren. 

Sikkert i havn fik jeg shanghajet et hjælpsomt sejlerpar, som i en fart fik mig i masten til en nærmere inspektion. Det viste sig at beslaget på masten var sprunget. Hvordan det kan lade sig gøre er mig en gåde, det er trods alt rustfrit stål. Men det er altid den reservedel, du ikke skifter, som går i stykker... 

På jagt efter ny vinterhavn 

Efter hjemkomsten fra Nordatlanten og Færøerne er jeg pludselig blevet sådan et menneske med et fast job i den anden ende af landet. Derfor er Egå Havn blevet skiftet ud og jeg har siden min hjemkomst overvejet, hvor Anori og jeg skal overvintre i Nordvestsjælland. 

Nykøbing Sjælland Havn har været min faste base siden hjemkomsten for en halvanden måned siden. Men da græsset begyndte at gro under bunden, var det tid til noget nyt. Sidste weekend sejlede jeg derfor videre rundt i Isefjorden på jagt efter en ny vinterhavn.

Måske bliver det Holbæk. Her skal jeg skal ihvertifald have fikset min undervant, før jeg kan komme nogle steder igen.

I kan følge Sidse på instagram her.

- Sidse

content-loader
content-loader
content-loader