Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Genistreg gør Secumar 220 let at tjekke trods lang lynlås

Sikkerheden er i top på 220N-vesten, der har smarte kontrolfunktioner og god bevægelsesfrihed på dæk og i vand. Enkel justering på vestens ryg flytter trækket til skuldrene, så spændinger i nakken mindskes. Dansk agent forklarer.

Af Sara Sulkjær |

Secumar 220-vesten er til den sikkerhedsbevidste sejler. Derfor er det let at tjekke kvalitetsvesten - også selvom vesten er designet med en lang lynlås, der ellers kan kan gøre det vanskeligt at tjekke patronen:

- Der har man lavet den lille genistreg, at man har sat en ekstra lynlås ude i siden, så man nemt kan komme ind og kigge til patronen og udløsermekanismen, forklarer Mads Bruun-Larsen, dansk agent for Secumar, i videoen øverst i artiklen.

Samtidig er der på vestens højre front, hvor udløsermekanismen er monteret, et klart vindue, hvorigennem en indikator viser, om udløserinflatoren og CO2-patronen er klar til brug.

Med det såkaldte 4001-system er der desuden blot ét sted, sejleren må tjekke, når det undersøges, hvorvidt vesten er klar til brug eller ej.

Mere opdrift end nødvendigt

Selvom vesten hører hjemme i den såkaldte 150N-kategori, har produktet en reel opdrift på 220N. Det skyldes, at veste udelukkende opdeles i fire kategorier:

- Så for at komme fra 150N-godkendelse og op i næste kategori (275N, red.), skal man have minimum 275N.
Når vi laver én med 220N, er det for at have en vest, som er langt bedre en normen for klassen, understreger Mads Bruun-Larsen overfor Minbaad.dk.

Med den øgede opdrift er vesten velegnet til længere ture. Også det unikke WINGLET-redningsvestsystem, der garanterer en bedre bevægelsesfrihed i vandet og sikrer, at den overboldfaldne sejler flyder mere stabilt, højner sikkerheden.

Præformet vest

Under selve sejladsen kan sejleren glæde sig over vestens for-formede design over skulderpartiet, der giver den størst mulige bevægelsesfrihed for hoved og hals.

Det betyder, at redningsvesten er præformet, så vestens udformning bliver stabil, uden at den krænger op på bagsiden af halsen og giver smerter i nakken:

- Det fede ved vesten er, at den som det første kan justeres op og ned i nakken, så man får trækket væk fra nakken og ud på skulderen, påpeger Mads Bruun-Larsen. 

Vesten kan købes fra 2.500 kr. Du kan finde mere information om produktet på www.zip-it.dk eller ved at tage kontakt til Mads Bruun-Larsen på mads@zip-it.agency eller 51 21 55 81.

content-loader
content-loader
content-loader