Gå til hoved-indhold

Leonora og Sissel har forladt København: Nu skal vi erobre verdenshavene

Leonora og Sissel er taget afsted på deres livs eventyr fra Tuborg Havn i deres 50 fods sejlbåd. Mange års forberedelser, frustrationer og hårdt arbejde er næsten glemt. Nu venter verden på dem. Cille Rosentoft fra minbaad har talt med dem, mens de er blæst inde i Cuxhaven.

Vi sejler atter til lille, hyggelige Samsø festival med de store navne - perfekt for sejlerne

Jeg sejlede allerede båden fra Juelsminde og over til Ballen Havn lørdag for at få en plads mellem fire pæle. Det lykkedes, da jeg kunne klemme den 2,55 meter smalle Boheme 10 meter ind mellem to fastliggere. Onsdag 19. juli 23 starter Samsø festivalen og der er flere billetter.

Sidses motor satte ud på Færøerne i snævert stræde, høj sø og strøm

Gå ikke i panik! Hvad der egentlig bare skulle have været en hyggelig aften sejlads til en nærliggende ankerbugt endte i en af de helt store sømandstest, da motoren på B31eren pludselig satte ud på vej gennem det smalle stræde mellem øerne i modvind og medstrøm, fortæller den 33-årige solosejler.

Børn kan leve uden Wi-Fi - erfaren sejler giver gode råd før sommertogtet

Mine voksne børn har aldrig takket mig for at skaffe Wi-Fi til deres Netflix-serie, forklarer X-362 sejler Keld Arentoft fra Charlottenlund. Den erfarne sejler, der tidligere har været på ferie med hustru og børnebørn, deler sine bedste råd fra et langt liv med familien ombord.

Signe Storr i Florida: Capibara tager vand ind

Det er småt med bådprojekterne om bord på Capibara, der befinder sig i sommervarmen i Florida, men når bunden pludselig fyldes med vand i løbet af en eftermiddag, så må Henrik og Signe alligevel i gang.

Sidse kæmpede i tre meter høje bølger mod Færøerne 

Efter 41 timer til søs, er Sidse og hendes B31, nået frem til de grønne øer mod nord og det nordligste punkt på sommerens togt, fortæller den 33-årige solo-sejler og blogger, der kun har sejlet tre år, men prøver kræfter på det store hav.

Malene og Lasse sejlede fra Holbæk til sønnens studentergilde i Svendborg i eget hjem

Bo i båd. Sidste år skiftede min mand og jeg vores villa ud med en skonnert, som vi er flyttet ombord på. Derfor besluttede vi os for at sejle til Svendborg, da vores søn blev færdig på HF Søfart, fortæller Malene Wilken, der sejler i en 30 ton skonnert i cement.

Trist når trossen knækker til gummibåden - langturssejler i Danmark, Malene Wilken, fortæller

Ingen kæde er stærkere end det svageste led, det fik vi desværre bekræftet, da vores gummibåd pludselig manglede bag båden.

Sejlerdating og Danske Tursejlere har udsolgt sommertogt for singler

Hvem ønsker at sejle alene? Få. Det er måske derfor arrangementet er en stor succes. Ruten er planlagt til Vallensbæk, Køge, Rødvig, Præstø, Stege, Vordingborg og Nyord. Det er gratis at deltage, hvis du er medlem af Danske Tursejlere. Cille tager pulsen på miljøet.

Solo-sejleren Sidse og hendes B31 er nået til Shetland efter 45 timer på hendes togt rundt i Norden

Efter 45 timer på åbent hav rejste Shetlands høje græsklædte klipper sig ud af tågen. Fugle dykkede langs klipperne og søen rejste sig, da vind og strøm mødtes rundt om klipperne, hvor fyrtårnet markerer indsejlingen til Lerwick, fortæller den 33-årige modige Sidse, der kun har sejlet i tre år.