Gå til hoved-indhold

Sidse fra Egå bygger en Hardtop

Jeg er en optimistisk gør-det-selv sejler, og mine bådprojekter bærer præg af at være en blanding af research, “det muliges kunst” og at jeg asfalterer mens jeg kører. Det her er en byggeguide til dig der har modet, men måske ikke helt evnerne - endnu. 

Leonora og Sissels 21 år gamle Beneteau 50 nærmer sig topform før jordomrejse til juli

Nye stærke bundstokke, vandtanke, mange lag Hempel primer og bundmaling og nye solceller er på vej på de to kommende jordomsejleres båd, der er på værft før den skal i vandet ultimo april.

Signe: Spændende gensyn med de tidligere dansk-vestindiske øer

Signe Storr er sejlet til de tidligere dansk-vestindiske øer og er begejstret over at finde gadenavne som Dronningens Gade, Store Tvær Gade og Konprindsens Gade. Men på jagt efter mere dansk historie i Charlotte Amalie falder begejstringen.

Sidse fra Egå: Solosejlads fylder mig med adrenalin og mestringsfølelse

Kort før jul 2022 vendte jeg hjem fra min første langturssejlads. Jeg sejlede 1700 sømil Østersøen rundt primært solo i min B31 fra 1976. Undervejs på min tur var der mange, der undrede sig over, at jeg sejlede alene, fortæller 33-årige Sidse i sin ugentlige blog - se også video.

 

Cille blogger: Gustav på 20 år sejler om fire måneder - men mangler båden - tjekkede 4 ud

Gustav Rosentoft og Bertil Konow på 20 år skal sejle fra Danmark i slutningen af juli. De føler sig ret klar på eventyret, men de mangler alligevel en ret væsentlig ting: Båden. Men forleden tjekkede de fire både ud. Budgettet er 60.000 til 100.000 kr. for sejlbåden.

Sidse fra Egå var til simuleret nødsituation i 60 knob vind, torden, regn og lyn

- Jeg brugte sidste lørdag på Rely OnNutec Esbjergs træningsområde, hvor jeg med 20 andre kommende langturssejlere, trænede nødsituationer og helikopterevakuering, fortæller Sidse Birk Johansen, der kun kan anbefale det til alle offshore sejlere. Se video fra øvelsen.

Unge venner sætter faldefærdig sejlbåd i Faaborg i stand - de vil jorden rundt

Vennerne Albert Beckett (21) og Elias Schaffalitzky (19) er i fuld sving med at istandsætte en gammel, rådden båd, en Colombie 451, som de har fået fra et dødsbo. De sejle jorden rundt, og efter planen stævner de ud til august, skriver TV2 Fyn. Se video.

84-årige Sven sejler over verdenshavene: "Jeg føler mig som en fisk i skoven" - dokumentar klar

To gange har solosejler og båddesigner, svenske Sven Yrvind, søsat sine selvbyggede både for at bygge videre på hans mange, lange, rejser over verdenshavene med den ultimative sejlbåd. I fem år fulgte et filmhold Sven, da han sejlede fra Nordeuropa til New Zealand. Læs Svens manifest.

 

Signe i British Virgin Island: Vi kan ikke klage

Signe Storr er sejlet til British Virgin Islands, hvor vandet er klart, strandene hvide og margaritaerne gode og stærke! Så der er ikke meget grund til at klage… kun lidt.

Sidses dagligdag på B31- livet som liveaboard om vinteren

- Det første folk spørger mig om, når jeg fortæller, at jeg er bosiddende på min båd er, hvornår jeg holder op med det. Men for mig er der ikke tale om en midlertidig løsning. Jeg elsker at bo på min båd i Egå Marina og har ingen planer om at lave om på det, siger 33-årige Sidse.