Gå til hoved-indhold

Cille: Det lærte vi af sejlsæsonen 2021

Båden skal på land på fredag. Endnu en sæson på havet er forbi, og det er tid til et tilbageblik på sæsonen 2021. En sæson med få sejlede sømil, men mange gode oplevelser ombord. Cille Rosentoft kigger tilbage på sejlsæsonen 2021.

Familien Dahl-Olsens langtursbåd gik op i flammer - her er deres afskedsvideo med sejlereventyret

For to måneder siden kunne Karina, Torben og parrets to børn se sejlerdrømmen brænde op i en ankerbugt i Costa Rica. I en ny video deler familien optagelser fra før og under branden - men selvom ulykken er kommet på afstand, savner familiens deres personlige ejendele, fortæller Karina Dahl-Olsen.

Møde giver nyt håb for sejlerne i Limfjorden - justeret udkast til broreglement på vej

Efter et møde mellem Vejdirektoratet, Søfartsstyrelsen, maritime interesseorganisationer og lokale sejlere arbejdes på et nyt udgangspunkt for åbningerne af Vildsund- og Aggersundbroerne. Leon Träger fra Dansk Sejlunion er optimistisk.

Thomas Veber når Middelhavet i sin 17-fods motorbåd: - Det er en trist fornemmelse

Ambivalente følelser rammer sejleren, da han når det blå Middelhav. Nu er målet nået – men han er alene ombord, og projektet synger på sidste vers. Minbaad.dk taler med Thomas Veber, der blot brugte 11.500 kroner på selve flodturen.

Langturssejler Troels Bækholm vil være din virtuelle sparringspartner om vind og vejr

Troels har sammen med sin familie sejlet til Maupiti i Fransk Polynesien. Fra sin båd har han nu startet et nyt projekt: Han vejleder sejlere om vind og vejr, så de får den bedst mulige sejlads.

Du har krav på at kunne tømme holdingtanken - ellers må havnen betale

At der er forbud mod at lede bådens spildevand ud i havnebassinet er alment kendt blandt landets sejlere - men at havnen må punge ud, hvis det ikke er muligt, er de færreste bekendt. Samtidig behøver kun få bådejere at sejle 12 sømil fra land for at tømme tanken. Få styr på reglerne her.

Henriette og Johnny nåede kun to døgn af deres langturssejlads - så ramte sygdommen

Henriette og Johnny tog sidste år en beslutning om at leve livet og udleve drømmene. To dage inde i deres langturssejlads fik de tovværk i bovpropellen. Heldigvis nåede de ikke længere end fra Ishøj til Hundested. Her viste det sig, at Henriette har akut leukæmi og straks skulle i behandling.

Nye sejlerfamilier: Boström B31 til 85.000 kr. var familien Rosborg Lagonis hede drøm

Mød én af de nye familier her: Rosborg Lagoni, Sara på 34 år, Nicolaj på 34 år, Karla på 9 år og Valdemar på 3 år. Familien har hjemhavn i Hvalpsund og realiserede drømmen, da de opdagede, at det ikke behøver at koste en formue. Cille Rosentoft interviewer atter.

Nye sejlerfamilier: Familien Egeblad Schlüter har fundet tiden og nærværet i en 42 fods Jeanneau Sun Odyssey

Flere nye familier har sat kurs mod sejlerlivet - mød én af dem her: Familien Egeblad Schlüter, bestående af Patrick 35 år, Betina 34 år og Konrad 11 måneder, Tristan på 5 år og Norah på 7 år fra Aarhus. - Sommeren har budt på naturoplevelser. Det har været en stor oplevelse for børnene at opleve…

Larsen Yacht Charter starter internationalt agentur - fra 10 til 10.000 udlejningsbåde

Familien Larsen på Nordals, som dagligt driver Dyvig Bro på Als og Larsen Yacht Charter, skifter egne udlejningsbåde ud med et internationalt agentur, som formidler både. Dermed går de fra 10 udlejningsbåde til nu at formidle mere end 10.000 både verden over.