Gå til hoved-indhold

Postkort fra turkisblåt hav i Grækenland: En ung sejlers drøm

Oure Kostgymnasiums sejl-elever er i Grækenland, hvor de udlever sejlerdrømmen og prøver kræfter med en X-Yacht. En mulighed, de ikke ville have været foruden.

Overvejer du at lade din båd overvintre i vandet? Søren viser vejen

Søren Stagis Petersen fra Nappedam har valgt at lade sin Jeanneau 32 blive i vandet hele året rundt. Det giver andre oplevelser og forlænger det gode liv til søs, fortæller han til Minbaad.dk.

Verden er stadig åben: June og Søren Grummesgaard er på vej ud i Stillehavet

Efter at have været hjemme i fire måneder er June og Søren tilbage på deres 40-fods Furia Brisa. På trods af corona oplever de en verden fuld af eventyr, og med en ny corona-test i hånden kan det meste lade sig gøre. De er nu i Panama og på vej ud i Stillehavet.

 

Nye sejlerfamilier - mød familien Faldborg Lauritzen som købte en Hunter 306

Flere nye sejlerfamilier har taget hul på livet til søs. Mød én af familierne her, familien Faldborg Lauritzen fra Hou. De brugte corona-tiden til at tage duelighedsbevis og blive bådejere. Nu har de lært at sejle. Cille Rosentoft taler atter med nye sejlere.

Cille: Det lærte vi af sejlsæsonen 2021

Båden skal på land på fredag. Endnu en sæson på havet er forbi, og det er tid til et tilbageblik på sæsonen 2021. En sæson med få sejlede sømil, men mange gode oplevelser ombord. Cille Rosentoft kigger tilbage på sejlsæsonen 2021.

Familien Dahl-Olsens langtursbåd gik op i flammer - her er deres afskedsvideo med sejlereventyret

For to måneder siden kunne Karina, Torben og parrets to børn se sejlerdrømmen brænde op i en ankerbugt i Costa Rica. I en ny video deler familien optagelser fra før og under branden - men selvom ulykken er kommet på afstand, savner familiens deres personlige ejendele, fortæller Karina Dahl-Olsen.

Møde giver nyt håb for sejlerne i Limfjorden - justeret udkast til broreglement på vej

Efter et møde mellem Vejdirektoratet, Søfartsstyrelsen, maritime interesseorganisationer og lokale sejlere arbejdes på et nyt udgangspunkt for åbningerne af Vildsund- og Aggersundbroerne. Leon Träger fra Dansk Sejlunion er optimistisk.

Thomas Veber når Middelhavet i sin 17-fods motorbåd: - Det er en trist fornemmelse

Ambivalente følelser rammer sejleren, da han når det blå Middelhav. Nu er målet nået – men han er alene ombord, og projektet synger på sidste vers. Minbaad.dk taler med Thomas Veber, der blot brugte 11.500 kroner på selve flodturen.

Langturssejler Troels Bækholm vil være din virtuelle sparringspartner om vind og vejr

Troels har sammen med sin familie sejlet til Maupiti i Fransk Polynesien. Fra sin båd har han nu startet et nyt projekt: Han vejleder sejlere om vind og vejr, så de får den bedst mulige sejlads.

Du har krav på at kunne tømme holdingtanken - ellers må havnen betale

At der er forbud mod at lede bådens spildevand ud i havnebassinet er alment kendt blandt landets sejlere - men at havnen må punge ud, hvis det ikke er muligt, er de færreste bekendt. Samtidig behøver kun få bådejere at sejle 12 sømil fra land for at tømme tanken. Få styr på reglerne her.