Gå til hoved-indhold

Sejlerlivet giver én følelsen af frihed og eventyr - ny bog 'Blue Dane over Atlanten'

'Blue Dane over Atlanten – drømmen om friheden og de store oceaner'. Høje palmer, hvide sandstrande og mødet med skønne Caribien er de fantastiske gaver, man må pakke ud efter 18,5 døgns sejlads fra Cap Verde til Tobago. Turen tog Mirela og Michael Dokkedal fra Odense i en LM 32.

76-årig bedstemor fortsætter nonstop-jordomsejling trods knockdown

Britiske Jeanne Socrates råder over et gåpåmod, som selv unge sejlere må misunde. Kvinden har i øjeblikket kastet anker på New Zealand efter knockdown i sin Najad 380.

Projekt Luffe 54: Mikkel og Jakob har fjernet apteringen fra deres langtursbåd

De to unge mænd, der planlægger at tilbringe 10-15 år på verdenshavene, har hovedkulds kastet sig over et omfattende bådprojekt. Blot 230.000 kroner gav sejlerne for Luffe 54’eren, der var et ægte håndværkertilbud.

Den vilde nordmand Erik Aanderaa sejler fra Shetlandsøerne til Færøerne

Endnu en fantastisk film fra den eventyrlystne nordmand, der producerer film i verdensklasse fra sine solosejladser. Se sejlads om 200 sømil lang tur i store bølger, hvor oliefyret strejkede i kold forårsejlads. No bullshit - just sailing, er sejlerens slogan.

Renovering af Luffe 54 er i fuld gang i Skive før jordomsejling

23-årige Mikkel Nordsäter og 21-årige Jakob Bütow fra hhv. Løkken og Helsingør vil ud og opleve og kæmpe for bedre klima, men først skal de fikse båden, de gav lidt over 200.000 kr. for. På vej til Skive gik motor ud og de ramte en pram i mørke i december.

Solrød Strand-familier søger donation af Opti-grej til cubansk sejlerskole

To sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskole med unge Opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Fem billige brugtbåde til den nye sejler

Med de lave priser på brugte sejlbåde er det nu langt lettere at kaste sig over livet til søs. Se her flotte brugtbåde til under 100.000 kroner, heriblandt en billig Bianca 27.

Gast på langtur: Den uforudsigelige pakkeliste og andre gode tips

Hvad der skal lægges i tasken inden langturssejlads, kan være vanskeligt at spå om. Gasterne Maria Ravn og Sara Sulkjær giver her anbefalinger til kommende gasters pakkelister. Se også, hvad du ellers bør være opmærksom på inden afgang.

Langturssejler Malene holder foredrag på Naturmødet i Hirtshals

Sejler, forfatter og foredragsholder Malene Wilken gik i 2009 ombord på skibet Æfnitýr med sin mand og to små børn. Sammen brugte de lidt over to år på at sejle til Middelhavet og retur. 24. maj holder hun foredrag om natur og om at realisere sine drømme på folkemøde i Nordjylland.

 

Far og søn surfede løs i den Engelske Kanal i 17 m/sek. i stabil Landmark 43

En update fra vest, skriver Martin Meredin fra Kalundborg i en mail til minbaad.dk. Han er ved at sejle faderens Landmark 43 hjem fra Nantes i Frankrig. Her er anden beretning om Martin og Ole Meredins hjemrejse. Guernsey og Isle of Wight var en oplevelse. Nu er duoen på vej ind i Kielerkanalen.