Gå til hoved-indhold

Havana sætter kurs mod Middelhavet til sommer

Den folkekære Beha-familie stævner atter ud på en længere sejlads i Jeanneau-sejlbåden. Denne gang får det varme Middelhav, som sejlerne missede under jordomsejlingen, besøg af de populære herrer. Se desuden ny serie anden påskedag.

Erik Aanderaa - en norsk viking der i januar sejlede 200 sømil fra Norge til Shetlandsøerne

No bullshit - just sailing, siger Erik Aanderaa, der sejler Contessa 35 med remdrevet autopilot. Han blev udfordret af den anden singlehandsejler Sigurd Utbjoe (Luffe 44-sejler) til at krydse Nordsøen for at opleve festivalen Up Helly Aa på Shetland. Begge tog turen fra Haugesund i hver sin båd i 17…

Gast på en langtursbåd: Hvordan finde den rette plads?

I en ny serie om langturssejlads vil minbaad.dk's journalistelever, Sara og Maria, komme med deres gode råd til, hvordan man kommer i gang med drømmen om at blive gast ombord på en båd. De guider til, hvad man skal være opmærksom på, både før og under sejladsen.

To sejlere reddet fra brændende båd i Australien

Et sejlerpar måtte med deres hund gå i dinghyen, da agterenden af deres båd fredag stod i flammer. Ingen kom til skade under ulykken.

Norge om babord er en fantastisk bog om verdens længste jollesejlads

Magne Klann sejlede fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero på 30 kilo. Allerede ved Bodø slog han den gamle verdensrekord i distance sejlet med enmandsjolle. Gennem 49 dage og 1158 nautiske sømil (2144 km) mødte nordmanden foråret og sommerens store naturoplevelser. Se galleri.

Kom bag optagelserne til 'Kurs mod nord - ekstra' med familien Beha

Den 8. og 9. april byder M/S Museet for Søfart indenfor til tv-optagelser med Mikkel Beha Erichsen og familien til det nye TV2 Fri program 'Kurs mod nord - ekstra'.

To unge sejlere vil tilbringe 10-15 år på verdenshavene i en Luffe 54

Mikkel Nordsäter og Jakob Bütow følger i Kløvedals kølvandsstribe. De vil væk fra samfundets normer, og ud hvor de ikke kan bunde. Først skal den nyindkøbte Luffe 54 istandsættes.

Søsyg Peter Falktoft efter Atlanten: Du vil ikke være den første, der fremstår som en idiot

Selvom den 33-årige radiovært Peter Falktoft har oplevet ting, de færreste har, så beskriver han alligevel det at sejle over Atlanten som et af de største. Søsyge og mange mennesker på lidt plads har givet Falktoft en masse erfaringer og stof til eftertanke.

De kendte fra Over Atlanten sejler videre i en Bianca 28

Det startede som en joke, men nu har de seks kendte TV-danskere på eget initiativ købt en klassisk 70’er-båd. Det fortæller Christel Pixi til Minbaad.dk. Martin Kirketerp rådgav de kendte inden bådkøbet.

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - se program gratis her

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.