Gå til hoved-indhold

Vibeke har travlt - seks uger før afgang til verdenshavene

To års intensiv forberedelse kulminerer 8. juli, når lidt nye sejler Vibeke Svenningsen tager ud i verden. Først skal solceller, dykkerkompressor og havnemanøvrer dog på plads.

Sejl til Malmø og få svensk tapas

MadaRo er en ny skånsk restaurant med frokost og aftensmad - Vi serverer klassisk svensk mad med et tvist. Og om aftenen serverer vi svensk tapas, siger MadRos chef Christer Niven til minbaad.dk.

Signe på Bahamas: Ikke ét ord om den gamle motor

Et løfte, som Signe Storr nu må opgive. Atter volder motoren nemlig problemer på cruiser-båden. Med en hylende advarsel om overophedning, må sejlerparret droppe motorsejlads midt i kanal.

Signe tilbage i varmen: Svært at forlade havnen

Efter næsten et år er Signe Storr og kæresten Henrik vendt retur til livet som cruisere. Parret skulle dog bruge 14 dage på at kaste fortøjningerne til nye eventyr.

Rønnows klumme: Kan sikkerhed overdrives?

Danmark er gennemreguleret. Vi har vænnet os til, at der er regelsæt for alting og de fleste af os er pæne mennesker, som – i det store og hele – gør hvad vi kan for at efterleve love og regler.

Bøje, aprilsnar: Færdigpakket jorden-rundt tur

”Hop af og på jordomsejlingen, når det passer dig”. Opdateret: Bøjes kommentar til denne aprilsnar sidst i artiklen.

 

Søfartsstyrelsen: Sejlerne må selv tage ansvar for valg af navigationsmetoder

Skal man have papirsøkort ombord og lægge kurser ud på dem, selvom om man har elektroniske søkort? Hvad er juraen, hvad siger Søfartsstyrelsen? Her er svaret – og to ret forskellige vurderinger af det.

 

Langtursbog over Atlanten: Frihed er noget man tager

Sejlads fra Caribien tilbage mod Middelhavet var et kapløb med stormlavtryk, fortæller den pensionerede skoleinspektør Leo Schmidt. Læs her første afsnit af bogen FRIHED.

Fyn Rundt Solo med gourmet-stop

Middelfart Sejlklub inviterer til solo-tursejlads. - Vi starter fra Middelfart marina og holder stop på Sydfyn, forklarer Kaj Ebler, der selv sejler i en Omega 42.

Phantom 42 - en oplagt jordomsejlerbåd

Tursejlerne holder i år sommertræf i Vedbæk Havn. Et træf, der bruges til erfaringsudveksling, Phantom 42 er en oplagt jordomsejlerbåd. fortæller formand Lars Jensen.