Gå til hoved-indhold

Claus Rønnow: Det er OK at bruge sin motor

Selv om mange sejlere er lidt uvillige til at bruge motoren, er det OK at bruge motor, en gang imellem. Og så har den godt af det! Det skriver vores klummeskribent.

To danske sejlere reddet ved Bermuda

En sejltur fra Bermuda til Azorerne udviklede sig lørdag eftermiddag dramatisk for to danske sejlere, da deres båd pludselig begyndte at tage vand ind.

Sejlere i havsnød lørdag

Lørdagens hårde blæst gav travlhed på de forskellige redningsstationer landet over. To sejlere gik på grund ved Bønsvig Strand, og en tysk sejler gik i nødhavn i Kerteminde.

42-årig lystfisker druknede forleden - ingen vest

Sidste år druknede 16 personer på landsplan, 15 af dem havde ingen redningsvest på, viser en opgørelse fra Søsportens Sikkerhedsråd. Det skriver TV2 øst.

 

Rønnow: Oplevelserne er lige foran dig

Det behøver ikke at være delfiner på Atlanten – det kan være marsvin i Kattegat. Det behøver ikke at være det særlige lys på Amalfi-kysten – det kan være en smuk solnedgang over Helnæs.

Rønnows klumme: Sådan sejler du med børn

Planlæg din sejlads efter besætningens ønsker og behov – også selv om det koster en halv knob, eller du ikke når så langt omkring.

Søløve om bord ved Galapagos

Jackie og Graham Smith der sejler ved Galapagos på vej mod Australien, fik en sjælden nattegæst, der ikke kunne stå for en ledig soveplads i cockpittet.

Sejladsforbud ved Anholt

Byggeriet af Danmarks største havvindmøllepark er nu i fuld gang ved Anholt. Det medfører visse forbud mod sejlads med lystfartøjer ved Grenå og Anholt, i 2012 og 2013. Se her hvor du må sejle.

Svensker knækkede mast og drev i 80 dage

66-årig solosejler, Stig Lundvall, drev rundt i Det Indiske Ocean uden motor og med knækket mast siden begyndelsen af januar. Nu er den udmattet sejler reddet.

Stort Bavariatræf i Ebeltoft

Dansk Bavaria Klub samler tropperne til træf i Ebeltoft i Kristi himmelfartsdagene. Bådene skal ligge samlet i fregathavnen og flere af aktiviteterne skal foregå på fregatten Jylland.