Gå til hoved-indhold

For sejl til Middelhavets Djævleø – Mikkels tur 4. del

Mikkel og co er nået til den ubeboede ø Asinara ud for Sardiniens nordvestkyst. Øen går under tilnavnet ”Isola del Diavolo” – Djævleøen – og har været hjemsted for pirater og straffefanger.

Danmarks flydende kulturarv på værft

Forårsklargøringen af de gamle træskibe, klares ikke med bundmaling, og et nyt storskøde. Lilla Dan, Mira og Halmø skal en på værft og have en omgang, fortæller De Forenede Sejlskibe.

For sejl til Middelhavet – Mikkels tur 3. del

Mikkel og co er nået til Middelhavets østlige del. De nyder livet om bord, men en meget rød måne tager fusen på dem. Der er både hvidhajer, hammerhajer og oceanisk hvidtippede hajer i Middelhavet.

Den svære kunst at ankre

Når man praktiserer "vild camping" i sin båd, er der uskrevne regler der skal følges, for ikke at gøre sig grundigt upopulær. Det er f.eks. ikke smart at lægge sig klos op af en anden båd, fortæller Katrine Bertelsen.

Gratis bådudlejningsportal på scancharter.com

Scancharter og Dancharter, som begge har lejet både ud i Danmark i mere end 30 år, lægges nu sammen og ændres samtidig til at være en gratis bådudlejningsportal på internettet.

For sejl til Middelhavets calas - Mikkels tur 2. del

’Cala’ betyder småbugt eller havn på arabisk, og de italienske og spanske øer i det vestlige Middelhav er spækket med naturlige ankerpladser med turkisgrønt vand. Journalist Mikkel Skovbo fortæller.

Rønnows Klumme: Hvad med den ”lille” skibsfart?

I sommer har jeg savnet især to sømærker. Syd for Rødvig har der i mange år været en afmærkning af ”Fællesskov Rev”. Længere nede i Faxe Bugt er også sømærket ”Normanns Hage”, inddraget.

 

Mikkels tur: Uberørt sejlerparadis ved Mallorca

Isla de Cabrera ligger tæt på Mallorca, og der er kun adgang fra søsiden. Læs Mikkel Malherbes Skovbo og venners eventyr fra de Baleariske øer i Middelhavet. Se herlige fotos.

Lystbåde fra Danmark kan være et år på Færøerne

De færøske myndigheder har nu gjort det muligt for lystsejlere, at have deres båd på Færøerne op til max et år, før var det kun tre måneder.

Rundt Kap Horn i godt vejr!

Den langelandske sejlsklubs stander blafrede i stævnen, da verdens største sejlskib stod Hornet rundt. Søren Stidsholt Nielsen fortæller om turen.