Gå til hoved-indhold

Fynske havne lukkes for udenlandske sejlere i påsken

Langeland Kommune bakker sammen med de øvrige fynske lystbådehavne op om bekæmpelsen af coronasmitten og tager derfor sin rolle som grænsevogter alvorligt. Havnene giver dog plads til fastliggere, som vil have båden i vandet hen over påsken.

Rungsted Havn indsætter corona-vagter - afstand skal overholdes

På havnen i Nordsjælland havde lidt for mange mennesker i sidste uge udvalgt havnepromenaden som mål for turen i det fri. Det tager Rungsted Havn nu hånd om. Der skal være to meters afstand og ingen grupper over ti personer.

Højvande i Svendborg, Sønderborg, Lolland og flere andre steder

Kraftig blæst fra nord og nordøst var årsag til den høje vandstand. Blæsten betød, at vandet fra Østersøen ikke løb op gennem de danske bælter og derfor blev ophobet i de sydlige farvande. I Sønderborg var vandet 1,25 meter over normal vandstand.

DS: Søsæt gerne båden med privat kranmand – men hold afstand

Overholdes nationale samt lokale restriktioner og anbefalinger ser hverken sejlunionen eller FLID noget problem i, at bådejere sammen bestiller en kranmand til forårets søsætning. Særligt sejlere på kommunale havne er udfordrede.

Svanemøllehavnen bliver til byggeplads - 600 både skal flyttes til erstatningshavn, da tunnel til Ydre Nordhavn skal bygges

Kaos for bådejere. Erstatningshavn skal anlægges ved Færgehavn Nord. Der sker efter, at Vejdirektoratet skal bygge en tunnel under Svanemøllebugten i København. Tunnelen er en forudsætning for, at de næste etaper af Københavns nye bydel Nordhavn kan bebygges og byudvikles.

 

Havnene forbliver åbne: Sådan skal du sætte din båd i vandet under corona-tiden

FLID og Dansk Sejlunion sender nu en fælleserklaring ud vedrørende søsætning og corona.

Corona: Dansk Sejlunion har tillid til medlemmerne og ønsker ikke at lukke havnene

- Vores tilgang er, at vandet, båden og havnen er det mest fornuftige sted at befinde sig i øjeblikket, og vi har selvfølgelig ingen som helst interesse i at prøve at holde den enkelte sejler væk fra sin båd, siger Dansk Sejlunions direktør Christian Lerche i et interview med Minbaad.dk.

Linda udlever drømmen: Er flyttet på båd med sin 14-årige søn

Stressniveauet er faldet, overskuddet blevet større og fællesskabet med teenagesønnen øget, siden 42-årige Linda Kristiansen skiftede villaen ud med en 40 fod lang bobåd. Læs interview.

Politiet opgiver sagen om brand på 10 både i Kaløvig - var ikke påsat - se billeder

- Der er ikke noget mistænkeligt ved branden. Derfor kommer Østjyllands Politi ikke til at have mere med sagen at gøre, siger Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND. Minbaad.dk var i Kaløvig og talte med sejlerne.

Sommerhavne: På Hirsholm ved Frederikshavn skal du tage affaldet med ombord

Sejlerlivet leves primitivt på øen, der har den tidligere fyrpasser og observatør, Jørgen, som eneste beboer. 49-årige Beneteau-sejler Niels Christensen er hyppig gæst med kæresten og parrets to børn.