Gå til hoved-indhold

Ballen Havn på Samsø tester nyt intelligent elnet i højsæsonen

Den 10. april 2019 var der i Ballen Havn indvielse af et nyt intelligent elnet drevet af et stort batterianlæg med solceller. Samsøs største lystbådehavn er testhavn i et nyt EU-projekt, der kan hjælpe ø-samfund med begrænsede elnet til at øge anvendelsen af vedvarende energi.

Tunø Havn har fået ny havnefoged

Tunø Havn fik den 1. april ny havnefoged og lejerchef på Tunø Teltplads. Den nye havnefoged er Chona Delos Angeles Celones, som i nogle måneder har arbejdet som havnefoged i en tidsbegrænset ansættelse.

Flere østjyske havne samler plastik fra havnebassinet dagligt

Plastik i havene er et stigende problem, og det mærker Kaløvig Bådelaug i Østjylland særligt. Dagligt samler personalet på havnen plastik op fra havnebassinet for at bekæmpe det voksende problem.

Husbåde rykker ind i Holbæk Havn

Tolv år skulle der gå, før Kasper Kaas kunne se sin drøm om at bo i en husbåd i Holbæk Industrihavn gå i opfyldelse. Besøg hos kommunen og forhindringer på havbunden var tæt på at få Kasper Kaas til at smide håndklædet i ringen. Men nu er der fire husbåde-pladser.

Havneassistent påkørt i Bogense Marina - sejler kunne ikke finde båd - nu dom i sagen

Den 23. maj sidste år blev en havneassistent i Bogense Marine påkørt af en 75-årig sejler, der var irriteret over, at båden var placeret et sted, han ikke kunne finde. Påkørsel har nu kostet sejleren en betinget fængselsstraf på 40 dage og et år uden kørekort.

I Aarhus Sejlklub forhindrer RIB-hus tyveri og gummibåde sænkes hurtigt i vandet

På Aarhus Havn har de et RIB-hus, hvor gummibåde og bøjer opbevares, når de ikke er i brug af sejlere. De har bygget et RIB-hus, hvor gummibådene kan hejses op fra vandet og opbevares under et halvtag, i læ for vind og vejr samt tyveri og hærværk.

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Harba lancerer billigt og brugervenligt alternativ til havneautomater

Den nye havneautomat, HarbaKiosk, skal være nem at bruge, sikre dataen effektivt og gøre trafikken i havnen mere overskuelig. Nye muligheder i 'cloud-computing' og prisfald på tablets holder udgifterne nede.

Fredens Havn i København skal ryddes - tålmodighed sluppet op hos toppolitikere

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har indgået en aftale, som sikrer oprydning af Erdkehlgraven, også kaldet Fredens Havn i København. Bådejere får fire uger til at fjerne 90 både.

Sejlere foretog civil anholdelse af tyve i Snaptun Lystbådehavn

Det førte til, at to litauere nu er idømt fire måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for flere indbrudstyverier på sejlbåde i lystbådehavnen i Snaptun i Juelsminde, fortæller Politiet.