Gå til hoved-indhold

Godt nyt til tursejlerne - gratis app havnelods

Dansk Sejlunion har med Trifork, lavet app tursejler, fordi en havnelods i dag bør være mobil og løbende opdateret, fortæller Steen Wintlev fra Dansk Sejlunion.

Endelave Havn: Nyt badehus og sommersjov for børn

Ombygningen af Endelave havn er færdig, og havnen kan byde sejlerne velkommen med nyt badehus og overdækket udeareal til grill. Læs også om mange sommeraktiviteter for børn.

Lang ventetid på bådplads i havnene

Tusinder af danskere har skrevet sig op på ventelisterne til en bådplads. Men i mange af de danske havne overstiger ventetiden på en bådplads et år, viser en stikprøve fra Berlingske Reseach.

 

Nyt nej til marinaprojekt i Nyborg færgehavn

Fredningsnævnet for Fyn siger nej til revideret projekt for Admiral Marina -bygningerne er stadig for dominerende, mener nævnet. Peter Poulsen fra Sejlerliv undrer sig.

Færre havne med Blå Flag

For 25. år hejses det Blå Flag over danske strande og havne. Danmark har netop fået tildelt 60 Blå Flag til lystbådehavne og 220 Blå Flag strande. Det går ned nu ad bakke for havnene.

Stadig flere hjertestartere i lystbådehavne

Hjertestartere skaber øget tryghed i stadig flere danske lystbådehavne. Nu er Rudkøbings nye lystbådehavn også udstyret med en.

Døde jollers kirkegård

Til stor irritation for havnefogeder, sejlklubber og aktive sejlere, flyder mange jollepladser med døde og inaktive joller. I Hellerup gjorde de noget ved det.

Røntgen-pistol afslører ulovlig bundmaling

Nu tager Miljøstyrelsen et nyt våben i brug for at finde lystsejlere, der bruger ulovlig bundmaling. 20 havne får besøg af Miljøstyrelsen.

Isen har stadig et fast greb

Langelinie Lystbådehavn, tæt ved den lille Havfrue, er pakket med drivis. Flere sejlere havde regnet med at skulle vintertræne, men sådan skulle det ikke være denne vinter, fortæller Anders Dylov.

Sulaima oppe igen

Sulaima fra Svanemøllehavnen, der væltede ned fra sine bukke i februarstormen, er igen på ret køl.