Gå til hoved-indhold

Aarhus-sejlklubbers formænd skyder sæsonen ind uden medlemmer

Der bliver en sejlsportssæson 2020, selvom der er coronakrise. Det er de enige om i de to Aarhus-klubber Bugten og Aarhus Sejlklub.

DIF åbner op for udendørsaktiviteter- nu må der igen trænes i sejlklubberne - højst ti ad gangen

Forbuddet mod at forsamles i større grupper end ti personer skal overholdes. Forældre og trænere tæller med, men klubhuset skal fortsat være lukket. Man må godt hente grej i klubben, hvis blot én eller to personer gør det. Læs om de nye retningslinjer.

DIF åbner op efter dialog med Sundhedsstyrelsen - idræt tilladt uden kropskontakt

DIF tilpasser anbefalingerne til sine specialforbund og idrætsforeninger efter dialog med Sundhedsstyrelsen. Det betyder, at der igen kan sejles, men der skal være to meters afstand, medmindre det er med fast makker. Udøvere bør møde omklædte og tage hjem efter endt aktivitet.

COVID-19 får Finnjolleklassen til at træne 'old school' - se klubbens retningslinjer

Omklædning hjemmefra og tilfældige bøjer på havet, der kan udgøre dagens træningsbane. Finnjolleklubben træner som i de gode, gamle dage for at undgå smitte. Få her et indblik i klassens regler under coronakrisen.

Vækst i sejlsporten - nu 53.009 medlemmer i Dansk Sejlunion i 2019

Landets sejlklubber har fået flere medlemmer i 2019, og der er små to procents fremgang i alle aldersgrupper - for både mænd og kvinder. Det viser den årlige opgørelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Dansk Sejlunion: Sejl kun alene eller sammen med familiemedlemmer, du bor med

Dansk Sejlunion opfordrer enhver sejler og bådejer til at være opmærksom på regeringens og myndighedernes retningslinjer og opfordringer. Det gælder fx om ikke at være tæt sammen med nogen, der ikke er fra samme husstand, og at holde afstand, når man mødes.

Henrik Pedersen modtager Ærestegnet: - Jeg har det skidt ude på sidelinjen

Igennem sin lange karriere på vandet har Lynæs-sejleren bestridt flere formandsposter, taget aktivt del i sejlsportsmiljøet i ind- og udland samt tilbudt sin viden og arbejdskraft. Ærestegnet er Dansk Sejlunions højeste udmærkelse.

Horsens Sejlklub modtager Klubudviklingsprisen 2020, fordi klubben er et forbillede

Det siger formand i Dansk Sejlunion, Line Markert, som begrundelse for valget blandt det skarpe felt af kandidater. Horsens kan alt lige fra OL-sejlads til at tage arbejdsløse med på vandet.

Hjælpepakker og sejlklubbers gavmildhed skal redde restauranterne

- Vi er nødt til at stå sammen, forklarer formand i Horsens, Bjarne Hansen til minbaad.dk. Flere sejlklubber rækker nu en hjælpende hånd til deres forpagtere, der midlertidigt må lukke restauranterne. Take-away har ikke været muligt på flere havne.

Du kan stadig sejle - men det skal foregå med stor afstand pga. corona

Idrætten i Danmark har standset alle fælles aktiviteter indendørs og udendørs. Det gælder også sejlsporten og Dansk Sejlunion, der forventer, at sejlklubber, trænere og klasseorganisationer lever op til dette. Se her hvordan OL-sejlernes retningslinjer er fra OL-sportschefen.