Gå til hoved-indhold

Ungt talent vil skabe ambitiøst matchrace-miljø i Marselisborg

Frederik Fomsgaard Bruun inviterer rutinerede sejlere på matchrace-sejlads i Marselisborg. Målet er at styrke sejlermiljøet og udvikle nye kompetencer. Sejlertalentet har involveret flere velkendte sejlsportsnavne. På sigt er håbet at oprette et dygtigt matchrace-team.

Dansk Sejlunion: Inklusion af transkønnede, interkønnede og non-binære i dansk idræt er væsentlig

Ny rapport om inklusion af transkønnede, interkønnede og non-binære i dansk idræt er væsentlig, mener Line Markert, formand for Dansk Sejlunion. Det rejser dog en række dilemmaer for sporten.

Enkel skabelon: Sådan får I flere tursejlere på kap-banen

Tur- og kapsejlere mødes til hyggelige aftenmatches i Svanemøllen. Et syv år gammelt koncept, der byder på individuelle måltal og grillhygge, har vist sig at ramme bredden. Initiativtager Erik Kragh-Hansen fortæller om skabelonen bag.

I Svanemøllen vil tursejlerne gerne sejle kap - enkelt koncept har lokket bådejerne mod startlinjen

Sejlerne styrer selv kapsejladserne i Svanemøllen, hvor i alt 60 både er tilmeldt. Ændrede handicap på baggrund af tidligere resultater og grillhygge på land har vist sig at være en succes blandt sejlerne, der gerne vil sejle kapsejlads på en uformel facon.

Kaløvig Bådelaugs ukuelige dommer og baneleder Jens Villumsen modtog ærestegnet fra Dansk Sejlunion

Formand for Dansk Sejlunion Line Markert uddelte Ærestegnet under klubkonferencen i Vingsted. En fornem hæder, som gik til Kaløvig Bådelaugs ildsjæl Jens Villumsen, der gennem 40 år har ydet en fantastisk indsats for sejlsporten som blandt andet baneleder og dommer. 

Ny rapport fra Dansk Sejlunion skal bane vej for flere kvinder i sejlsport - uden chikane

Hver fjerde kvinde i dansk sejlsport har oplevet og/eller været vidne til kønsdiskriminerende adfærd rettet mod andre kvinder. Samtidig oplever kvinderne ikke at have samme muligheder i sejlsport som mænd. Det er dele af konklusionerne i den nye rapport, ’Kvinder i sejlsport’.

Faaborg Sejlklubs Krabbeklub vinder årets Bæredygtighedspris 2021 - børn lærer om ansvar for naturen

Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris 2021 går til Faaborg Sejlklubs Krabbeklub for arbejdet med at formidle den grønne agenda i børnehøjde. KDY, WOW, Stenrevsgruppen i Hou, Dansk Knarr Klub og Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub (KAS) var også nomineret til prisen.

Drømmer du om at arbejde med sejlsport? - KDY søger centerleder i Rungsted

I Kongelig Dansk Yachtklub søges en centerleder til aktiviteterne på Rungsted Havn. Lederen får ansvaret for den daglige drift og udvikling af Ungdomscenteret samt administration og udvikling af aktiviteterne i Sejlcenteret, lyder det fra KDY.

Sejlerbørnene i Faaborg samler havaffald i en spand - nu kan klubben vinde Bæredygtighedsprisen

Affald fra havet smidt i skraldespanden udløser et kryds for de 5-8-årige krabbefiskere i Faaborg. Sammen med fem andre klubber og events er Faaborg-sejlerne nomineret til Bæredygtighedsprisen 2021. Det er muligt at stemme på kandidaterne frem til torsdag kl. 12.00.

 

Den hele sejler - Oures SejlCamp havde fokus på mere end sejlads

Den hele sejler, det store fællesskab og et miljø, hvor børn og unge kan have det sjovt sammen, mens de sejler. Det var omdrejningspunktet, da 115 unge sejlere gæstede Oure SejlCamp i efterårsferien, fortæller sejlunderviser på Oure Efterskole, Ditte Juul Kristensen.