Gå til hoved-indhold

Klassetjek: Luffe har droppet de komfortable Middelhavs-sejlere – i stedet satses på lav vægt og performance

Modsat flere konkurrenter har Kolding-værftet sejlegenskaberne i centrum, når nye, store Luffe-både forlader hallerne. Der er seks måneders ventetid på de milliondyre både, mens også brugtbådsmarkedet er støvsuget for Luffer.

Sejlerhjerte: Ny sejlerskole kun for kvinder

42-årige Line Willum Petersen vil inspirere flere kvinder til at tage roret og deltage aktivt i sejladsen. Derfor har hun åbnet en sejlerskole for kvinder.

Dansk Sejlunion bobler over af glæde i deres årsberetning, du nu kan læse

Størst af alt i 2021 var selvfølgelig Anne-Marie Rindoms guldmedalje i ILCA 6 (tidl. Laser Radial). En finale, som 400.000 danskere fulgte bag tv-skærmene. Helt overordnet har 2021 været endnu et godt år for dansk sejlsport, fortæller Dansk Sejlunion.

TORM og Dansk Sejlunion forlænger samarbejde om dansk sejlsport til 2024

Siden 2004 har TORM bakket op om Dansk Sejlunions arbejde for udbredelsen af sejlsporten i hele landet. Støtten betyder, at unionen kan fortsætte og videreudvikle inden for både breddesejlsport, talentudvikling og elitens resultater på verdensklasseniveau.

Kom med på J/70-bølgen - mød Sailing Innovation Lab i Aarhus og hør om finansiering

Sailing Innovation Lab inviterer med forgangsklubberne i J/70-miljøet til ’Inspirations-dag’, hvor man kan høre, hvordan J/70’eren kan finansiers, aktiveres af flere målgrupper, og man kan prøve båden gratis. Mød ildsjælene og folkene bag ’Sailing Innovation Lab’ i Aarhus 6. marts 2022.

J/70-sejlads i Horsens gav 23-årige Silas selvtillid og et arbejde

Efter flere år i systemet fandt Silas Søgaard troen på sig selv i Horsens Sejlklub. En tro, der hjalp ham på arbejdsmarkedet, hvor han nu har fundet fast arbejde. Dansk Sejlunion taler med den unge sejler.

Hvem har gjort en særlig indsats for sejlsporten? Indstil kandidater til Klubudviklingsprisen 2022

En leder, en gruppe eller en klub, der har bidraget til udviklingen af sejlsporten i Danmark, kan modtage Dansk Sejlunions pris. Det er muligt at indstille kandidater frem til den 15. februar.

Ungt talent vil skabe ambitiøst matchrace-miljø i Marselisborg

Frederik Fomsgaard Bruun inviterer rutinerede sejlere på matchrace-sejlads i Marselisborg. Målet er at styrke sejlermiljøet og udvikle nye kompetencer. Sejlertalentet har involveret flere velkendte sejlsportsnavne. På sigt er håbet at oprette et dygtigt matchrace-team.

Dansk Sejlunion: Inklusion af transkønnede, interkønnede og non-binære i dansk idræt er væsentlig

Ny rapport om inklusion af transkønnede, interkønnede og non-binære i dansk idræt er væsentlig, mener Line Markert, formand for Dansk Sejlunion. Det rejser dog en række dilemmaer for sporten.

Enkel skabelon: Sådan får I flere tursejlere på kap-banen

Tur- og kapsejlere mødes til hyggelige aftenmatches i Svanemøllen. Et syv år gammelt koncept, der byder på individuelle måltal og grillhygge, har vist sig at ramme bredden. Initiativtager Erik Kragh-Hansen fortæller om skabelonen bag.