Gå til hoved-indhold

Opdater dine søkort: Ny T-rute fra Skagen til Storebælt

Når kalenderen siger 1. juli 2020, må sejlere være ekstra opmærksom i Skagerrak, Kattegat og den nordlige det af Sundet. Det er den øgede skibstrafik, der har fået de danske og svenske myndigheder til at etablere et nyt rutesystem, fortæller Geodatastyrelsen.

Henriks 14 år med Tanimara - et skib der sejlede med flygtninge - nu sælges det

Henrik Friis Harvig har haft 14 gode år på og med Tanimara. Nu er det tid til at tage hul på et nyt kapitel. Et kapitel med hus, have og huler i træerne. Derfor skal Tanimara videre på nye eventyr. Henrik fortæller her om Tanimara. Cille Rosentoft interviewer.

X-Yachts sælger fire både kort tid efter grænseåbning

90 procent af salget i Haderslev-firmaet går til eksport. Derfor slog grænselukningen hårdt og kostede fyringer i produktionen, men seks dage efter grænseåbningen har X-Yachts solgt fire nye både, fortæller topdirektør Kræn Nielsen til Minbaad.dk.

Nykøbing Falster-sejlere festede over klapbro forbliver i Guldborgsund

De lokale lystsejlere har i det seneste halve år gået i uvished om, hvorvidt de i fremtiden vil kunne sejle gennem klapbroen. Torsdag var der derfor fest på broen over Guldborgsund i Nykøbing Falster, efter klapbroen fortsætter. Se lokale fotos.

Tre sejlbåde stod i flammer i Greve Marina - brandslanger kunne ikke nå både

Branden fredag aften var særligt udfordrende for brandvæsenet, fordi vandslangerne havde svært ved at nå frem til det sted, hvor bådene lå, skriver B.T.

Broen over Guldborgsund skal åbne for sejlbådene - broklap er stor sejr for sejlerne

Transportordførerne for partierne bag forliget om Femernforbindelsen har med transportminister Benny Engelbrecht nu besluttet at bakke op om sejlernes ønske om at bevare Guldborgsund som et gennemsejlingsfarvand.

 

Elans GT6-flagskib er udviklet i samarbejde med Porsche

Bilproducentens sporty DNA fornemmes på den knap 50 fod lange luksusyacht, der forhandles i Danmark. For omkring 3,5 millioner kroner kan båden blive din.

Sejlerne har problemer på Øresund - søreddere har tre gange så mange opgaver

Aktionerne er i 2020 tredoblet i forhold til tidligere. Ifølge de frivillige fra Dansk Søredningsselskab mangler sejlerne viden og uddannelse, inden de begiver sig til søs.

Bådsalg eksploderer i Danmark efter corona-rejseforbud

Flere og flere bliver bådejere, skriver TV 2 Lorry. Hos Tempo Bådsalg i Ishøj er salget af både steget med 30 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Hos DBC-Marine og i Shipshape melder man om samme tendens. 

Mød Kronprinsen ude i havnene - han sejler lige nu med Beha-familien på Wallenberg

Kronprins Frederik og Mikkel Behas tur sker som led i TV2-programmet 'Kurs mod danske kyster', hvor Beha og familien rejser rundt i det danske sommerland til søs. Kronprins Frederik er med på dele af turen.