Gå til hoved-indhold

Broen over Guldborgsund skal åbne for sejlbådene - broklap er stor sejr for sejlerne

Transportordførerne for partierne bag forliget om Femernforbindelsen har med transportminister Benny Engelbrecht nu besluttet at bakke op om sejlernes ønske om at bevare Guldborgsund som et gennemsejlingsfarvand.

 

Elans GT6-flagskib er udviklet i samarbejde med Porsche

Bilproducentens sporty DNA fornemmes på den knap 50 fod lange luksusyacht, der forhandles i Danmark. For omkring 3,5 millioner kroner kan båden blive din.

Sejlerne har problemer på Øresund - søreddere har tre gange så mange opgaver

Aktionerne er i 2020 tredoblet i forhold til tidligere. Ifølge de frivillige fra Dansk Søredningsselskab mangler sejlerne viden og uddannelse, inden de begiver sig til søs.

Bådsalg eksploderer i Danmark efter corona-rejseforbud

Flere og flere bliver bådejere, skriver TV 2 Lorry. Hos Tempo Bådsalg i Ishøj er salget af både steget med 30 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Hos DBC-Marine og i Shipshape melder man om samme tendens. 

Mød Kronprinsen ude i havnene - han sejler lige nu med Beha-familien på Wallenberg

Kronprins Frederik og Mikkel Behas tur sker som led i TV2-programmet 'Kurs mod danske kyster', hvor Beha og familien rejser rundt i det danske sommerland til søs. Kronprins Frederik er med på dele af turen.

Udslidt LM 23 omdannet til tjekket bådhotel i Kalvehave - flere på vej

Bådebygger Gert Larsen og kæresten Jette Ditlefsen satser på bådhoteldrift i det sydlige Sjælland, og allerede nu er flere uger booket. En nedslidt LM23 blev bygget om og udnyttet maksimalt, men til gengæld kan den ikke længere sejle. Yderligere to både bygges om.

ReSea Project: Penge for at samle plastik kan fjerne al havplastik inden for 25 år

Lige nu opererer ReSea Project ud for havene i Jakarta i Indonesien. Her har man allieret sig med lokale fiskere, som samler plasten op fra havet og aflønnes med et beløb, der svarer til 2,5 gange deres normale indtægt.

 

Maritime iværksættere over hele landet får glæde af klippekort-ordning

Flere sydfynske maritime iværksættere har fået styr på strategien med et klippekort til gratis rådgivning. Coronakrisen gør nu ordningen landsdækkende.

Klubhusene kan igen åbnes på landets lystbådehavne

Den tredje fase af genåbningen af Danmark lukker op for landets mange klubhuse, der nu atter kan anvendes til omklædning og lignende. Forsamlingsforbuddet samt en afstand på 1-2 meter mellem sejlerne skal overholdes.

Partier ønsker at Kong Frederik IX’s bro skal kunne vippe så sejlbåde kan passere

På onsdag har transportminister Benny Engelbrecht (S) indkaldt forligskredsen bag anlægsloven for Femern-forbindelsen til møde. Emnet er jernbanebroen over Guldborgsund mellem Falster og Lolland. Se længere artikel på TV 2 Øst om sejlernes måske kroniske hovedpine.