Gå til hoved-indhold

Danmark har fået 11 nye øer siden 2015

De seneste tre år har Danmark føjet 11 nye øer til sit rige. Seks af øerne ved Sækkesand nord for Møn vil sikre nye fristeder, hvor fuglene kan yngle.

Ny vindmøllepark ved Lillebælt skaber sikkerhedsproblemer

Energistyrelsens planer om at etablere kystnære vindmølleparker i de indre danske farvande møder stor bekymring fra Danske Tursejlere og fra Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID). De to organisationer vil have fri og sikker adgang til de indre danske farvande.

Palby-pris til Hou Maritime Efterskole gav genlyd i medierne

Hou Maritime Efterskole modtog Palby-prisen på 10.000 kroner, fordi efterskolen gør noget ekstra for unge, der gerne vil ud at sejle. Det var en stolt efterskoleforstander, Peter Gordon, som sammen med tre elever tog imod prisen i Fredericia.

Jordomsejleren Phantom 42 stadig efterstragtet - sejlerne mødtes på Boat Show

Yachtforeningen Phantom 42 holdt igen generalforsamling på bådudstillingen i Fredericia. Det er blevet en tradition nu gennem 10 år, at hvert andet år holdes generalforsamling på bådudstillingen i Jylland og hvert andet år på Sjælland. Sejlerne mødes også til træf i havnene.

Hempel betaler bøde på 220 millioner kroner - og har nu ryddet op

I 2017 identificerede Hempel ulovlige salgsaktiviteter i Tyskland, andre lande i Europa samt i Asien og anmeldte selv sagerne til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). Men firmaet i Kgs. Lyngby ser nu frem og nærmer sig omsætning på 3 mia. euro.

Kapsejler og bådsagkyndig Niels Gramkov til Jakob Jensens Bådeværft

Den aktive gast, der lige nu er vinder af Sejlsportsligaen, ingeniør Niels Gramkov, er med i ledelsen af Jakob Jensens Bådeværft i København.

Besøgstal på Boat Show status quo - 30.880 kom forbi

30.880 besøgte Boat Show 2019 over syv dage. Det er cirka 600 færre besøg end i 2017. Flere udstillere melder om godt salg, blandt andet salg af en Sessa 42 til 4,2 mio. kroner. Nyt IKEA-koncept blev afprøvet af Marine Proshop.

Joachim B. Olsen - manden der vil fjerne sejlernes forhadte statsafgift

Liberal Alliances skatteordfører foreslog med sit parti at sænke statsafgiften på kaskoafgift fra 1,34 til 1,0 %, hvilket kostede 20 mio. kr. for staten. - Det er jo forsvindende lidt i forhold til finansloven på 1.100 milliarder, siger han til minbaad.dk i et interview.

Sejlsportsfotograf Preben Nyeland udstiller fotos på Boat Show

Preben Nyeland er nu er pensioneret sejlsportsfotograf, men han var til America's Cup i 2013 i San Francisco, og i 2017 dækkende han Volvo Ocean Race. Han sælger og udstiller fotos på Boat Show i hal C.

Mød skatteordfører Joachim B. Olsen på Boat Show og tal om kaskoafgift

Flere af Folketingets skatteordførere gæster Danske Tursejleres stand på Boatshow i Messe C Fredericia til en snak om statsafgiftens fremtid. På søndag kan du møde Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.