Gå til hoved-indhold

Casper mod Skagerrak - DR-dokumentar går bag om surferens imponerede rekord

18 timer og 30 minutter brugte SUP-verdensmesteren i 2018 på at krydse farvandet mellem Danmark og Norge. En imponerende bedrift, der kræver mental såvel som fysisk forberedelse. Danmarks Radio var med på sidelinjen før, under og efter rekordsejladsen.

Skonnerten Bonavista fejres Bededagslørdag

Skonnerten Bonavista af Marstal er i dag midtpunkt i den maritime by på Ærø.

DMI: Sol og regn venter på årets sommertogt

Det varierede sommervejr vender tilbage efter et 2018, der slog både varme- og tørke-rekorder. Særligt juli, hvor flere sejlere tager på sommertur, byder på høje temperaturer.

Talentudvikler: Halvdelen af de dygtigste unge vælger sejlsporten fra

Ung i sejlsport: Det vrimler med talentfulde ungdomssejlere, men en stor andel mangler viljen til at bevæge sig mod den absolutte top. Et ønske om hurtig uddannelse og manglende motivation er blandt de hyppigste årsager til sejlernes farvel.

Katamaran drives udelukkende af vind og sol - kommer til København torsdag

En tidligere kapsejladsbåd er forvandlet til et omsejlende, klimavenligt forbillede. Der er ingen udledning fra båden, der på seks år planlægger at besøge 101 havne. Fra den 16.-18. maj er turen nået til den danske hovedstad.

Søholm Yacht Service nye opbevaringshal på 1500 kvadratmeter har plads til katamaraner

1500 kvadratmeter stor opbevaringshal står nu færdig ved Søholm Yacht Service i Flensborg Fjord. Hallen har plads til 20 større både - også katamaraner, da porten måler 12 gange 11 meter. 60 % af sejlerne, der har båd i hallen, er tyskere.

Gratis søkort fra Eniro er nu tilgængelige online

På firmaets svenske hjemmeside samt på krak.dk kan danske og udenlandske gæstesejlere finde kortene, der kan skabe overblik over de danske farvande og være en hjælp til ruteplanlægning. De online søkort bør ikke anvendes til navigation.

Fritidssejlere vil have 'Sikker Kurs'-projekt på rette kurs i fremtiden

Udviklingen af navigation og sikkerhed indenfor lystsejlads er nærmest gået i stå efter udflytningen af Geodatastyrelsen. Det mener i hvert fald sejlerne Harding Larsen og Jan Hovald Petersen, som vil få projekt 'Sikker Kurs' på benene igen med forbedringer.

Baltic 142 designes med foils - kan nå 25 knob på fladt vand

Som den første båd i sin størrelse drager den finskbyggede Baltic 142 fordel af DSS-systemet, der gør sejlads på foils uhyre enkel. Yachtens hastigheder vil matche vindens. America's Cup-ingeniører står bag.

Bornholmerfærge påsejler sejlbåd - én sejler i vandet

Fredag formiddag kolliderede hurtigfærgen Express 1 og en polsk sejlbåd nær den danske ferieø. Sejler måtte reddes op af Østersøen.