Gå til hoved-indhold

Ikke kun et VM - også en maritim folkefest

Der er lagt op til den helt store maritime folkefest når VM afholdes i Aarhus i sommeren 2018. 100 aktører vil blandt andet stå for afprøvning af nye typer sejlads og musikalske indslag.

Yanmar køber danske Flexofold

Yanmar har annonceret at de har købt det danske firma Flexofold, som i Egtved leverer foldepropeller til sejlbåde.

Dansk kitesurfer svæver 277 meter oppe efter Volvo-båd

277 meter over havets overflade svævede Nick Jacobsen forleden efter VO 65eren Brunel. En ny verdensrekord, måske med inspiration fra vovehalsen Alex Thomson.

To blæsende dage med forhøjet vandstand

Et blæsevejr rammer af to omgange Danmark torsdag og fredag. Særligt den jyske vestkyst er i farezonen. I Esbjerg stiger vandstanden med over to meter.

ClubSwan 125 på vej - verdens hurtigste enkeltskroget

Manden, der har designet vinderbåde i Volvo Ocean Race, Juan Kouyoumdjian, har igen arbejdet for Nautor Swan. Designeren taler om verdens hurtigste enkeltskroget sejlbåd.

Danmarks Fritidssejler Union uenig med Dansk Sejlunion

Bent Hansen fra Danmarks Fritidssejler Union tager ordet omkring vandscooter-kørekort og obligatorisk ansvarsforsikring, hvor politikere måske er ved at bage en rævekage.

Sehested og AkzoNobel samler skrald i Cape Town

Team AkzoNobel i Volvo Ocean Race samlede plastik ind på Sea Point strand i Cape Town. Holdet har fokus på det stigende problem med plastik i havene. 10. december sejler V0 65erne mod Melbourne.

Kløvedal overdrager Nordkaperen til børn og tidligere styrmænd

Sammen med sin advokat har Troels Kløvedal, der er ramt af ALS, skrevet testamente. Hans fem børn og ti styrmænd og -kvinder skal arve Nordkaperen.

Registrering af pant i båden gør belåning langt lettere

Det tager op til ni måneder at registrere pant i båden i skibsregisteret, men fra 1. marts tager det to minutter i Personbogen, siger Henrik Jørgensen, der mødte tre ministre for at ændre proceduren.

Registrering af pant i både flyttet fra skibsregisteret til Personbogen

Mulighederne for registrering af pant og andre rettigheder i mellemstore fritidsfartøjer er blevet forenklet. Det forventes at føre til øget omsætning af lystbåde, skriver Erhvervsministeriet.