Gå til hoved-indhold

Nye tider på vej for sejl og motorbåde - også for alle os skeptiske sejlere, fortæller Jan Hovald Petersen

Der er en stor udvikling indenfor den grønne omstilling indenfor sejlernes verden, fortæller vores tekniske medarbejder Jan Hovald Petersen i sin nyeste og omfattende blog om den nye grønne omstilling samt den kommende udbredelse af brint-teknologien i lystsejlernes verden.

Redningsaktion i 28 m/sek. og seks meter høje bølger ved Klitmøller efter surfer forsvandt

Kystredningstjenesten i Hanstholm måtte ud i gigantiske bølger, efter man mistede visuelt syn på surferen. Der blev også sendt ambulance og redningshelikopter mod lokaliteten.

To mødre så et behov - skabte pigecamp for unge sejlere, der får relationer i sejlsporten

Katrine og Nicoline fra København har begge døtre, som er glade for at sejle. En dag gik det dog op for dem, at der manglede et fællesskab for pigerne i dansk sejlsport. Derfor arrangerer de igen i år en Optimist A/B-pigelejr i Vedbæk for unge sejlerpiger mellem 10 og 15 år. 

Maxi 77 har været forladt i et år - nu er den endelig fjernet fra fredet område

Vraget fra Limfjorden, der løbende er dukket op til overfladen i medierne, er nu fjernet. Det sker efter, at en mand i en længere periode har boet på båden.

Hård kuling og tre meter bølger i Klitmøller til verdens bedste unge windsurfere

Det bliver en uge med action og spektakulære stunts, når Klitmøller danner rammen om finalen i PWA/IWT Cold Hawaii Youth Windsurf World Cup 2023. 40 surfere fra hele verden kæmper om titlen som verdensmester i fire aldersklasser: U20, U17, U15 og U13. Juniorverdensmester Tobias Bjørnå er klar.

Tyske lystsejlere i knibe - motoren svigtede pludselig i meterhøje bølger og blæsevejr ved Sæby

En tysk lystsejler fik sig en forskrækkelse, da det gik galt i meterhøje bølger og blæst. Sæby Redningsstation trak båden sikkert ind i havn onsdag eftermiddag i sidste uge.

 

Sådan monteres EVA teak/Eva skum til både

I de seneste år har EVA teak/EVA skum blevet mere populært til brug som dørk i både og joller. Skum-materialet (EVA foam) har en god klarhed og glans, høj modstandsdygtighed over for lave temperaturer, brudbestandighed, og modstandsdygtig over for UV-stråling, fortæller Biltema.

Line Willum Petersen, instruktør på Bogø i Sydsjælland, løb med guldmedaljen i Årets Instruktør i SejlSikkert

Hvert år kårer SejlSikkert Årets Instruktører, for at give et skulderklap til dem, der har gjort en særlig indsats i løbet i året. I 2023 har instruktører allerede været rundt til omkring 100 klubber. Sølvmedaljen gik til Kim Bork Mathiesen, der er instruktør i Sydjylland.

Oplev livet som efterskoleelev i efterårsferien på Oure Sejlcamp 2023

Oures UngdomsCamp på sejlads-linjen i efterårsferien er for selvhjulpne sejlere, som dyrker sejlsport i en klub og har deres egen jolle, eller som lejer én igennem egen sejlklub.

Henrik Ottesen ny direktør for Dansk Marine Center A/S, der tæller tre selskaber i Aarhus og Aalborg

Dansk Marine Center har tidligere i år købt udstyrsbutikken Nordjysk Marine Service, der fremover hedder Dansk Marine Center - Bådudstyr ApS. De kommer i samme gruppe som Dansk Marine Center - Aalborg Yacht Værft A/S og Dansk Marine Center – Aarhus A/S. Læs interview.