Gå til hoved-indhold

Da Folkebåden Havfruen blev slæbt gennem gaderne

Nybygget Folkebåd fra bådebygger Kaae blev i 1969 trukket på planke gennem byen - nu kommer den igen til Sydfyn i denne uge i Svendborg Classic Regatta.

Søredningsselskab hjælper sejlere gratis - men kun 3000 er medlem

Dagligt kommer de frivillige hos Dansk Søredningsselskab lystsejlere til undsætning. Alligevel er kun 3000 af de i alt 250.000 danske sejlere medlem af foreningen.

Katamaran knækker mast i T-ruten

Norske lystsejlere kom lørdag i problemer på deres 40 fod lange katamaran. Midt i dybvandsruten i Storebælt mistede de masten, og kunne ikke styre båden.

Dufour 520 Grand Large - æstetisk og innovativ

Flere smarte løsninger fås i den helt nye Dufour, der har premiere i Cannes til september. Adgang til vandet er blandt andet gjort lettere med ny platform.

14-årig australier falder over bord fra bedsteforældres båd

Uden redningsvest endte unge Lochie Brodie i vandet. Efter to timers svømning blev han fundet af privat båd og bragt i sikkerhed.

Det ustabile sommervejr fortsætter i august

Lavtryk vil fortsat bringe køligere og fugtigere vejr til Danmark. Enkelte varmere sommerdage kan dog indbyde til sommersejlads på vandet.

Gå i kahytten ved tordenvejr

Sensommeren er højsæson for tordenvejr. Bliver du mødt af de skarpe lyn, bør du gemme dig i kahytten og langt væk fra masten, anbefaler Trygfonden.

Havnefoged i Asaa: Forkerte søkort skyld i de mange strandinger

Rekordmange både har slikket havbunden ud for Asaa Havn i år. Det skyldes dog hverken en dårlig markeret sejlrende eller tilsanding, mener havnefoged, Alfred Hvitved.

Tag til bådfest på Roskilde Fjord i weekenden

Hygge med livemusik og nye venner er på programmet, når der inviteres til fest ved ’Skalleværket’. Læg til med båden, eller kig forbi fra landjorden.

Rekord: Atleter ror over Ishavet med 2,58 knob

Verdens hurtigste havroer, Fiann Paul, er nu den første person i historien, der har roet over fire have. Ved sin side havde han fem internationale atleter, der slog flere rekorder undervejs.