Gå til hoved-indhold

Skipper fik ildebefindende og faldt om på motorbåd ved Lyø - ingen andre om bord var sejlere

Motorbåden ”Julle” var på tur fra Fynshav til Lyø. Bådens skipper havde inviteret fire med på sejlads. Pludselig får skipperen et ildebefindende og falder om på båden. De fire andre, der er med båden alarmerer via 112, fortæller kaptajnløjtnant Henrik E. Elborough.

Kertemindes havnechef efter 40 grundstødninger: Selvfølgelig skulle der have været bedre markering

- Selvfølgelig skulle der have været bedre markering. Det havde mindsket mange frustrationer. Men det vi havde, det var godkendt, siger Søren Therkelsen, havnechef i Kerteminde. Entreprisens holdning er, at det hele var klart markeret.

Italienere raser over dødsulykke: Som SUV, der med 200 i timen smadrer en lille personbil

Italienere er vrede over dødssejlads med 36 knob: »Som en SUV, der med 200 i timen smadrer en lille personbil« Det vækker vrede og forargelse i Italien, at en dansk motorbåd sejlede direkte ind i en sejlbåd. En gallerist blev dræbt og en berømt gymnastikinstruktør formodes druknet.

Hvalrossen Freya fylder meget i Oslos gæstehavn

Ikke nok med, at hvalrosssen går ind i små både for at solbade uden varsel. Freya gør det på en ret højtidelig måde uden nogen form for følelse af, at alle både ikke altid har de rigtige dimensioner. Flere motorer og både er blevet beskadiget. Se video.

Sønderjysk motorbåds-sejler sigtet for uagtsom manddrab efter dødsulykke i Italien

En italiensk mand ombord på sejlbåden blev dræbt i ulykken, mens en italiensk kvinde fortsat er savnet på strækningens 100 meter dybe hav. Se TV 2s video af den ødelagte sejlbåd.

Oyster 37 One Ton er en flot dame med tykke kinder (fribord)

Bliv klogere på en britisk klassiker: Oyster 37 blev konstrueret i midt 70'erne af Don Pye of Helman and Pye. Der blev bygget 43 både og ifølge Oyster værftet forlod den sidste Oyster 37 værftet i 1983, og det var vores, fortæller sejler-bloggeren Mette Leth fra Vejle.

Dansk motorbåd blændet af solen sejlede over 30 knob da den ramte sejlbåd i Italien - en død og en savnes

Solen blændede danskerne, og automatpiloten var tændt, da en motorbåd med fire danskere lørdag påsejlede en sejlbåd med seks italienere ved Orbetello i Italien. En 58-årig italiensk mand døde i ulykken, og en italiensk kvinde savnes fortsat. Danskere afviser skyld i ulykken.

Motorbåd brændte og sank i Kattegat - to voksne og et lille barn blev reddet

Sæby Redningsstation fik hurtigt sejlet de tre personer til lands, hvor der holdt tre ambulancer klar til at observere dem for røg. Båden sank på 27 meter vand.

Danskere på motorbåd i Italien kolliderer voldsomt med sejlbåd - en er død en er savnet

Ulykken skete da en sejlbåd og en motorbåd kolliderede på havstrækningen mellem de to øer Argentario og Giglio i Toscana-regionen, fortæller TV 2. Hverken den savnede eller den omkomne er danskere.

Kender du Søsportens fem sikkerhedsråd til søs - en af dem handler om vedligeholdelse af båden - jolle sank næsten

Det råd blev aktuelt forleden. For i sejlrenden ved Storebæltsbroen opdagede to mænd deres jolle tog vand ind. Båden var ved at synke, og de tilkaldte derfor hjælp. Da marinehjemmeværnet kort tid efter ankommer til sejlrenden, var kun 50 centimeter af båden, der er oven vande.