Gå til hoved-indhold

Høje infektionstal flytter verdens største bådmesse boot fra januar til april

boot Düsseldorf 2021 rykkes fra januar til medio april, hvor der ifølge eksperter er langt mere styr på corona-situationen.

Julegavidé: Nyt intensivt sejlkursus for begyndere på Oure

Sejlads Intensiv. Det er navnet på et begynderkursus, som tager fat om de grundlæggende og basale færdigheder inden for sejlads. Der er 12 pladser til salg på kurset i uge 28, hvor der sejles i DS Matcher 37 i Lundeborg.

Se sejlfotos af ny X5⁶ - to solgt til Danmark

Du får en storbåds-følelse, når du sejler den nye X5⁶, fortæller chefingeniør Thomas Mielec fra X-Yachts, der har testet båden i kold mellemluft ud for Årøsund. Den lækre båd til 9,29 mio. kroner sejlklar oser af luksus og sejlglæde. Der er solgt fem X5⁶.

Sejler reddet i sidste øjeblik ud for Florida - hang på stævn af sin 32 fods motorbåd

Med hjælp fra den amerikanske kystvagt nåede motorsejleren, 62-årige Stuart Bee, akkurat at redde sit liv, da han klamrede sig til stævnen af sin 32-fods Stingray, der var på vej ned i dybet, 55 sømil fra kysten.

Fire lystsejlere er i retten idømt bøder på 1.500 kr. for at sejle i skydeterræn

Det skete i sommeren 2019 ud for det militære skydeterræn ved Halk, hvor de fire både sejlede ind, selvom Forsvaret grundet skarpskydninger ud over vandet havde afspærret det. Ingen kom til skade.

Ny luksus-turbåd X5⁶ fra X-Yachts nu søsat

I denne uge afslørede X-Yachts endnu en båd fra den meget solgte Pure X-serie. Denne gang er det en X5⁶. Men båden er langt fra klar, nu skal den gennem diverse tests på vandet, forklarer Thomas Mielec, direktør for Design & Engineering.

Billede fra år 2002 kåret som årets bedste sejlsportsfoto siden årtusindskiftet

En trimarans kamp mod store bølger nær Storbritannien sikrer Gilles Martin-Raget titlen som årets sejlsportsfoto siden år 2000. Se også, hvem lystsejlere fra hele verden har kåret som vinder af publikumsprisen samt modtageren af årets særpris.

De bedste sejlsportsvideoer siden årtusindskiftet er fundet - se dem her

Tre unikke filmklip fra sejlsportens verden hædres i Mirabaud Sailing Video Award-konkurrencen, der i årets specialudgave dækker alle sejlsportsfilm siden år 2000. Sammenklippet video fra offshore-sejlads tager hovedprisen.

Respekteret bådebygger Thorvald Walsted blev kun 74 år

Thorvald Walsted, søn af Aage Walsted, drev indtil 2012 Walsteds Baadeværft på Thurø med søsteren Sonja Walsted. - Thorvald var en hædersmand og en af de bedste bådebyggere i sin tid, siger kollegaen fra Aalborg, Niels Mathiesen.

Gratis data om havtemperaturer og vandstandsmålinger frigives af DMI

Målingerne kan øge sikkerheden og hjælpe med sejladsplanlægningen. Særligt det maritime erhverv får glæde af de nye data.