Gå til hoved-indhold

Den magnetiske nordpol rykker sig mere end ventet

Uforudsigelige ændringer i jordens magnetfelt betyder, at forskere nu må opdatere World Magnetic Model. Modellen ligger blandt andet til grund for navigationen til søs.

Lær at svømme: Kvinde måtte efterlades ved kæntret Hobie Cat

En australsk kvinde måtte søndag klamre sig til en forulykket katamaran, da hun ikke var i stand til at svømme. Manden satte i stedet kursen mod land i svær sø.

Club Maritim 09's metode for undgå kaskoafgift er stoppet lige nu

Deutscher Motoryachtverband har indledt en undersøgelse af de bådelicenser, der hidtil har banet vej for at slippe for kaskoafgift til den danske stat, skriver Flensborg Avis.

Youngsters kan vinde 10.000 kr. - hjælp dem på ét minut

De unge sejlere drømmer om en camp i Aarhus og jagter derfor stemmer i konkurrencen '10 til forskel'. I øjeblikket fører Mini-Rep-hold fra Holstebro.

Danske rigmænd sænker prisen på luksusyacht med 22 mio. kr.

Selvom Parsifal III tilbyder flot komfort og fine sejlegenskaber, er det ikke let at finde nye ejermænd til yachten fra 2005. Båden koster nu 119,3 mio. kr.

Sådan bør du forholde dig til vandstands-varsler fra DMI

Varslerne overtrumfer altid de løbende prognoser, understreger DMI-direktør Marianne Thyrring. I tilfælde af ekstremt vejr bør sejlere med båd i vandet løbende holde sig opdateret på dmi.dk.

Forlist sejlbåd fundet otte år efter ung piges rekordforsøg

I 2010 måtte 16-årige Abby Sunderland opgive at blive den yngste jordomsejler, da hun smed masten i Ishavet. Den forliste båd er nu dukket op nær Australien.

Lars T. Olsen: Sejlere skal ikke frygte at tabe kølen

Risikoen for at sejlbåde mister kølen er minimal, understreger Lars T. Olsen fra Danish Marine Design. Ét større køltjek årligt er rigeligt. Læsere har efterspurgt artiklen, her bringer vi den igen.

43 foredrag på Boat Show - lige fra jordomsejling til kanalsejlads

Sehested fortæller om Volvo Ocean Race, Liebergreen fortæller om solo jorden rundt, mens familien Rosentoft forklarer om sejlads til Caribien. Svensk kanal-sejlads kan du også høre om.

Langvarig storm Alfrida giver forhøjet vandstand

Det er nu tid for mange til at tjekke deres båd, hvis den er flyldende, for vand fra Kattegat og Østersøen giver to forskellige, men sammenhængende stormfloder i de indre danske farvande.