Gå til hoved-indhold

Langturssejlere kan nu få gode råd fra Cille og Christian Rosentoft

Du kan nu købe rådgivning og få praktiske råd. Fx vil håndværker og Bianca 42-sejler Christian Rosentoft tage med ud og gennemgå din båd og gøre den klar til en jordomsejling. Du kan også holde møde med ægteparret om, hvordan du tager beslutningen om langtur.

Sejlsportspolitiker Anne på 22 år: Uden de unge bliver sejladsen ensformig

Unge i sejlsport: Skal sejlere i alle aldre fortsat mødes på havnen, må de ældre turde overlade ansvar og de unge engagere sig. Det mener Anne Skovbølling, der som tyveårig blev det hidtil yngste bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion.

Eniro viser nu danske søkort online helt gratis - efter aftale med Geodatastyrelsen

Fremover kan det svenske firma Eniro vise danske søkortdata digitalt, da det netop har indgået en aftale med Geodatastyrelsen. Det betyder, at lystsejlere i fremtiden kan se søkort digitalt helt gratis.

Verdens vildeste surfkonkurrence blev afgjort i 10 meter høje bølger

Tre år måtte otte af verdens bedste windsurfere vente på, at windsurfkonkurrencen Red Bull Storm Chase kunne afvikles. De ventede nemlig på den perfekte storm, som i denne uge ramte det nordligste Irland. I vindstød af orkanstyrke og med bølger på op til ti meter blev en vinder fundet i det ekstreme…

Baltic Yachts bygger 45 meter lang superyacht

Baltic Yachts i Finland står for konstruktionen af den 44,6 meter lange Baltic 146. Superyachten får flere kahytter og loungeområder, og med to ror kan den manøvre i havne.

Spirit Yachts bygger bæredygtig Spirit 44E med masser af solpaneler

Spirit Yachts har netop annonceret, at værftet er begyndt på konstruktionen af en 13,4 meter elektrisk yacht, Spirit 44E. Båden bliver en bæredygtig båd med solpaneler og ingen hydrocarbon ombord. Båden får OneSails' 4T Forte-sejl, der kan genbruges.

Anbefaling: Få båden ud af Storbritannien inden Brexit

Det kan koste danske bådejere dyrt i form af moms og told, hvis de har en båd opbevaret i Storbritannien, når landet efter planen træder ud af EU den 29. marts. Intet ligger dog fast endnu.

Danmarks største havvindmøllepark skal ligge i Vesterhavet

Ti sømil fra kysten placeres 80-100 møller, der skal forsyne 900.000 husstande. Med den store afstand til land bliver parken næppe et problem for områdets lystsejlere.

 

Klargøringen af allerførste X-79'er i fuld gang

Når X-Yachts til juni fejrer sit 40 års jubilæum ved Gold Cup-stævnet, bliver det med en helt speciel båd iblandt. Den allerførste X-Yacht, en X-79'er, er hentet hjem fra Jersey i England. Minbaad.dk har talt med stifter Birger Hansen, som er med til at klargøre båden.

Overbordfalden sejler overlever ved at forvandle jeans til redningsvest

Et gammel trick anvendt af USA's specialstyrker i Navy Seals blev en 30-årig tyskers redning, da han i sidste uge blev skubbet overbord uden redningsvest. Tre timer måtte den erfarne sejler kæmpe i høje bølger.