Gå til hoved-indhold

Frivillig redder ønsker tvunget duelighed for alle: Kan det for guds skyld ikke snart blive et lovkrav

I danske farvande kan man lovligt sejle en sejlbåd op til 15 meter, uden at man kender det mindste til vand, vind, vejr eller fartøjets egenskaber. Samtidig er antallet af redningsaktioner, ifølge Dansk Søredningsselskab, steget fra 599 i 2019 til 938 i 2021. 

DSRS Helsingør holdt stor SAR-øvelse: Kollision mellem to både i den nordlige del af Øresund

Den ene båd synker, og besætningen på den anden ryger i vandet og spredes for alle vinde. Det var scenariet for en stor SAR-øvelse, som DSRS Helsingør havde tilrettelagt og afviklede i weekenden 23.-24. april. Deltagerne i øvelsen var fra Sverige og Danmark.

 

Dragør Bådeværft hædres for ekstraordinær lærlingeindsats

Seks ud af 18 ansatte hos Dragør Bådeværft er lærlinge. Virksomheden tiltrækker fremtidens talenter indenfor bådebygning. Derudover løfter virksomheden et stort uddannelsesmæssigt ansvar. Derfor hædres Dragør Bådeværft med DI Hovedstadens Lærepladspris 2022.

 

Miljøvenlig Coppercoat-bundmaling holder 10-15 år

Coppercoat holder bunden ren i mindst 10 år og med et minimum af vedligeholdelse. Coppercoat er blandt de miljøvenlige, langtidsholdbare bundmalinger på markedet og består af en vandbaseret epoxy og 99,7 procent rent kobber.

Stor dansk hæder - fynsk Marlin 33 Trimaran er Årets Multihull 2022

Ved en prisuddeling i La Grand Motte i Frankrig på verdens største flerskrogsbådmesse modtog den sydfynske designer og bådebyggeren Jan Andersen prisen for sin meget velsejlende, eksklusive trimaran Marlin 33. Båden har rekord i Silverrudder, 15 timer rundt om Fyn.

Hvad er det med Bavaria? Bådekspert Lars T. Olsen deler sine erfaringer

Alle er pludselig Bavaria-ejere. Hvorfor? Det undersøger Cille Rosentoft for Minbaad.dk i en artikelserie, hvor bådkonsulent Lars T. Olsen fra CDE Danish Marine Design ApS og Baadtjek ApS denne gang svarer på spørgsmål.

Minbaad undersøger: Hvad er det med Bavaria-bådene? interview med Bavaria-familien Madsen

Cille Rosentoft her fra siden taler med Bavaria-sejlere. Denne gang gælder det familien Madsen fra Egense Havn i Limfjorden. Lige nu er de ved Napoli i Italien i deres Bavaria 40, Katharina.

Dragonfly nummer 1000 har forladt værftet i Skærbæk

På 55 år er 1000 nybygninger kommet til live på Dragonfly-værftet. Båd nummer 1000 blev en Dragonfly 25, der allerede har forladt hallerne med sin nye ejermand.

Minbaad undersøger: Hvad er det med Bavaria? Interview af en Bavaria-ejer Michael Johansen

Nu har Cille fra Minbaad.dk talt med både den danske importør af Bavaria, og med dem der står for reparationer af Bavaria. Der tegner sig et tydeligt billede af en prisbillig båd med flere fordele. Nu er vi kommet til sejlerne. Hvad siger de om Bavaria?

Prof-guide fra en bådebygger: Sådan klargør du fribord, ruftag og bund

Snart er det påske, og her går klargøringen af både for alvor i gang. Søren Buhl, Horsens Yachtværft, guider dig igennem, så du beskytter bådens gelcoat mod snavs og skadelige UV-stråler - men start med at vaske båden grundigt.