Gå til hoved-indhold

Kommunikation og tryghed lokker udenlandske købere til danske både

Udenlandske sejlere strømmer til Danmark, blandt andet fordi bådene er af god kvalitet, men også kommunikation og tryghed i handlen lokker dem til, fortæller Tempo Bådsalgs Henrik Jørgensen i Ishøj. Vi taler med Estonia-sejler Johan, der bekræfter oplysningerne, da han køber sejlbåd i Danmark.

Mærsk-skib taber 90 containere i Stillehavet - heraf seks med lithium-ion-batterier

Det Mærsk-opererede fragtskib M/V Dyros har ud for Japan mistet 90 containere i det nordlige Stillehav, hvoraf ni var fyldt med lithium-ion-batterier.

Nye svenske søkort er spækket med fejl - sejlerne opfordres til at beholde deres gamle søkort

Svenske bådorganisationer fraråder deres 300.000 medlemmer at anvende de opdaterede søkort, som det svenske søfartsvæsen står bag. Ifølge Krysserklubben udgør kortene en trussel for sikkerheden til søs.

Bådkøb er en mild form for sindssyge - brug derfor en bådkonsulent til at tjekke brugt båd

Det siger bådkonsulent Lars T. Olsen fra Baadtjek.dk i Dragør. Vi har interviewet eksperten, der forklarer, at der kan findes mange fejl, når der handles brugt båd - også ting som andre ikke ser. Konsulenten tjekker blandt andet styrkeforhold, ventiler, skotter, bundstokke og fugt.

Forårsklargøring: Sådan gør du båden klar med 3M's polermidler

Produktserien Perfect-it fra 3M har vundet ”Best product” i bådindustrien i USA, og er nu den mest solgte serie til bådindustrien worldwide, fortæller Odense-forhandler Hanne Kirkeby fra B-On-C. Her giver hun opskriften på polering af din båd.

 

Grundlægger af Quorning Boats, Børge Quorning, blev 90 år - stor bådebygger er gået bort

Nekrolog: Børge Quorning, der startede Quorning Boats i 1967 i Skærbæk, var en af de største i dansk bådebyggeri og åbnede danskernes øjne for trimaramer. Børge var ven med Paul Elvstrøm og byggede en trimaran til ham, ligesom han også byggede den Finnjolle, Elvstrøm vandt OL med i 1952.

Svenske Hjertmans åbner første maritime udstyrsbutik i Danmark - Kolding bliver udgangspunkt

Hjertmans ønsker tre store butikker i Danmark fordelt med én i Storkøbenhavn, én i Aarhus-området og én i trekantsområdet. Butikkerne skal bindes sammen af en stærk webbutik, så kunden både kan købe og samle appetit på nettet, forklarer landechef Anders Jessen.

I Rom har Leonora og Sissel fundet deres drømmebåd - en Beneteau 50

Efter flere forgæves forsøg, hvor en sælger sprang fra i overtiden, har de 23-årige Leonora Valentin og Sissel Therkildsen fra København nu underskrevet en kontrakt på en Beneteau 50. I dag flyver Leonora til Rom med Lars Olsen fra Baadtjek.dk. Læs her pigernes beretning om processen.

Voldsom stigning i Norge - 35 % flere havariskader på to år

De mange nye sejlere, der har købt båd under coronapandemien, får skylden for stigningen. Det er især skader fra grundstødninger, der bliver anmeldt til de norske forsikringsselskaber.

Far sveder og mor sejler på Hou Maritime Familiehøjskole

Tilbuddene står i kø på højskolen i Hou, hvor far udfordres på padelbanen, mens mor træner i J/80'eren. Sammen og hver for sig får familien lov at opleve på vand og land. Sidste år måtte højskolen melde alt udsolgt.